ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vivartia: Σε τρεις εταιρείες συμμετοχών οι μετοχές των ΔΕΛΤΑ – Μπάρμπα Στάθης και Goody’s – Everest

Vivartia: Σε τρεις εταιρείες συμμετοχών οι μετοχές των ΔΕΛΤΑ – Μπάρμπα Στάθης και Goody’s – Everest

Dairy Holdings, Frozen Holdings και Food Services Holdings είναι οι τρεις νέες εταιρείες συμμετοχών που συστάθηκαν από τη Vivartia και στην οποία θα εισφερθούν οι μετοχές των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα-Στάθης και Goody’s – Everest αντιστοίχως. Πρόκειται για τις τρεις εταιρείες, η σύσταση των οποίων εγκρίθηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 12 Νοεμβρίου 2021 αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ομίλου μετά την απόκτησή του το fund CVC. 

Οι τρεις νέες εταιρείες που συστήνονται είναι οι εξής: 

–          «Dairy Holdings Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία». Σε αυτήν εισφέρεται σε είδος το σύνολο των μετοχών της Δέλτα Τρόφιμα Μονοπρόσωπη Α.Ε. για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της, το οποίο ορίστηκε σε 252,715 εκατ. ευρώ.  Η Δέλτα διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής σε Άγιο Στέφανο Αττικής, Λαμία και Σίνδο και κατέχει επίσης το 100% της εταιρείας United Milk AD Company στη Βουλγαρία, η οποία αποτελεί τη Νο 1 εταιρεία γαλακτοκομικών στη γείτονα, και το 100% των μετοχών της Ευρωτροφές Μονοπρόσωπη ΑΒΕΕ που δραστηριοποιείται κυρίως στην εμπορία ζωοτροφών. 

–          «Frozen Holdings Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» η οποία συστάθηκε με εισφορά σε είδους του συνόλου των μετοχών της «Μπάρμπα Στάθης» για την κάλυψη του μετοχικού της κεφαλαίου το οποίο ορίστηκε σε 191,75 εκατ. ευρώ. Η «Μπάρμπα Στάθης» διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες και συνεργάζεται με 735 Έλληνες παραγωγούς. Κατέχει επίσης το 49% των μετοχών της εταιρείας Μιχάλης Αραμπατζής και το 51% της εταιρείας «Άλεσις». Υπενθυμίζεται, βεβαίως, ότι τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε η υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου ανάμεσα στη Vivartia και τον Μ. Αραμαπτζή για αύξηση της συμμετοχής της πρώτης στις δύο παραπάνω εταιρείες στο 75%. 

–          «Food Services Holdings» στην οποία θα εισφερθεί σε είδος το σύνολο των μετοχών των θυγατρικών Everest A.E. (Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και Επενδύσεων) και Goody’s Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσιών Εστίασης) για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της συσταθείσας, που ορίστηκε σε 82,787 εκατ. ευρώ.

Έδρα και των τριών εταιρειών είναι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, ενώ ίδιο είναι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο και στις τρεις εταιρείες. Συγκεκριμένα πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης Θρουβάλας, ο οποίος είναι πρόεδρος της Vivartia, αντιπρόεδρος ο κ. Θ. Παπανικολάου, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Vivartia  και μέλος ο κ. Σπ. Παπαγιάννης, οικονομικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Vivartia. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News