Business & Finance Παρασκευή 11/12/2020, 06:48
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκπνέει η προθεσμία για την Εγνατία

Εκπνέει η προθεσμία για την Εγνατία

Εντός της ημέρας λήγει η προθεσμία των προσφορών για την παραχώρηση της Εγνατίας. 

Τα επτά σχήματα που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού για την 35ετή παραχώρηση του οδικού άξονα και τριών καθέτων του είναι η Anas International Enterprise, η Freyja Holdings SARL (Macquarie European Infrastructure Fund), η κοινοπραξία της Roadis Transportation Holding με την Άκτωρ Παραχωρήσεις, η κοινοπραξία της Sichuan Communications Investment Group με την Damco Energy, η κοινοπραξία των Vinci Highways και Vinci Concessions με την Mytilineos Holdings, η κοινοπραξία της ΓΕΚ Τερνα με την Egis Projects και, τέλος, η Δίολκος Κατασκευαστική.

Το αντικείμενο της παραχώρησης είναι ο βασικός άξονας μαζί με τρεις κάθετους άξονες. Δηλαδή ο άξονας από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου μήκους 658 χλμ. και οι κάθετοι άξονες Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα-Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας με μήκος και οι τρεις 225 χλμ.

Ωστόσο ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες. Μεταξύ αυτών η έκδοση αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, η αδειοδότηση μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων, η οριστική επίλυση του ζητήματος των συμβάσεων υλοποίησης Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Ελευθεροχωρίου, Ωραιοκάστρου, Αρδανίου και Σώστη και η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται για τις επικείμενες εργασίες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News