Business & Finance Δευτέρα 15/11/2021, 17:11
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βενέτης: Αυξήσεις έως 40% στις πρώτες ύλες – Ανατιμήσεις σε προϊοντα από το 2022

Αναμένει βελτίωση των πωλήσεων κατά 11% το 2021

Βενέτης: Αυξήσεις έως 40% στις πρώτες ύλες – Ανατιμήσεις σε προϊοντα από το 2022

Για αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών της τάξης του 20% έως 40% έκανε λόγο ο πρόεδρος της αλυσίδας καταστημάτων «Βενέτης», Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ο οποίος έσπευσε να αναφερθεί στις πληθωριστικές πιέσεις που παρατηρούνται τελευταία.

«Πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα στην εστίαση» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια εταιρικής συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι το ενεργειακό κόστος των καταστημάτων έχει αυξηθεί κατά 200% έως 300%.

«Η Βενέτης είναι ελληνική οικογενειακή εταιρεία. Έχει τη δυνατότητα να είναι ευέλικτη και γρήγορη. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ανατιμήσεις στις τελικές τιμές των προϊόντων της μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου» διαβεβαίωσε, παράλληλα.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι από τις αρχές του νέου χρόνου η εταιρεία θα προβεί αναγκαστικά σε μονοψήφιες ανατιμήσεις, καθώς δεν θα μπορεί πλέον να απορροφά τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες και ενέργεια. 

Όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Μονεμβασιώτης παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια του 2020 χάθηκε σχεδόν το 1/4 του τζίρου, δηλαδή το 24%, με τις πωλήσεις να κυμαίνονται σε 36,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Για το 2021, πάντως, προσβλέπει σε αύξηση του τζίρου κατά 11% και αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 19%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, η εταιρεία δεν προχώρησε σε απολύσεις ούτε σε μειώσεις μισθών, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων του Ομίλου παραμένει 1.750 άτομα, όπως στην προ Covid εποχή.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Όταν χρειάζονται 200 δισεκατομμύρια για να αγοράσεις ένα ψωμί

Βιομηχανία: Έκρηξη στο κόστος παραγωγής – Άλμα 26% στις τιμές εισαγωγών

Σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός και στην Ελλάδα: Στο 3,4% τον Οκτώβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News