Business & Finance Δευτέρα 15/11/2021, 15:27
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Helikon: Επενδύει και στον ΟΛΠ – Αυξάνει το ποσοστό του στο 5,3%

Αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο μέτοχο

Helikon: Επενδύει και στον ΟΛΠ – Αυξάνει το ποσοστό του στο 5,3%

Συνεχίζει τις επενδύσεις σε διάφορες ελληνικές εισηγμένες το fund Helikon, το οποίο αυτή τη φορά «ανέβασε» στο 5,376% το ποσοστό των μετοχών που κατέχει στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Η αύξηση του μεριδίου επήλθε σε συνέχεια χρηματιστηριακής συναλλαγής, η οποία διενεργήθηκε την 10η Νοεμβρίου του 2021, δηλαδή την προηγούμενη εβδομάδα.

Αποτέλεσμα είναι αυτή την στιγμή το Helikon να αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, μετά την Cosco (67%) και το ελληνικό δημόσιο (7,1%).

Πριν λίγες εβδομάδες, άλλωστε, είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην κινεζική εταιρεία, μετά την υλοποίηση των λεγόμενων δεσμευτικών επενδύσεων. Το αντίτιμο είχε καθοριστεί στα 88 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Helikon, το οποίο ιδρύθηκε από βετεράνους επενδυτές της ιταλικής θυγατρικής της Julius Baer, έχει πολύπλευρη επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα, διαθέτοντας σημαντικά μερίδια μετοχών σε ΔΕΗ, Eurobank, Πειραιώς κ.α.

Η ανακοίνωση του ΟΛΠ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3556/2007, η εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» (περαιτέρω «ΟΛΠ»), δημοσιοποιεί την κατωτέρω γνωστοποίηση, που έλαβε από την εταιρεία Helikon Investments Limited στις 11 Νοεμβρίου 2021:

  1. Εταιρική επωνυμία του υπόχρεου γνωστοποίησης: Helikon Investments Limited.
  2. Εταιρική επωνυμία του μετόχου: Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV.
  3. Σε συνέχεια συναλλαγής η οποία διενεργήθηκε την 10η Νοεμβρίου 2021, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου στον ΟΛΠ που κατέχεται από τον μέτοχο Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV ανήλθε σε 5,376%.

H παρούσα ανακοίνωση είναι διαθέσιμη και μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας www.olp.gr.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Helikon: Επιστροφές 56% από τη Eurobank και 26% από τη ΔΕΗ

Helikon: Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ – Αύξησε στο 6,5% το ποσοστό του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News