Business & Finance Δευτέρα 15/11/2021, 12:59
ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Construction Project Management στη νέα ψηφιακή εποχή

Η κατασκευαστική βιομηχανία σε έναν κόσμο VUCA

Construction Project Management στη νέα ψηφιακή εποχή

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ η νέα πραγματικότητα απαιτεί μια δυναμική και ολιστική  προσέγγιση στο διαχειριστικό πλαίσιο της διοίκησης των έργων υποδομών και κατασκευών ώστε να υπάρξει επιτυχής ανταπόκριση στις προκλήσεις του σύγχρονου διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος. Το πλαίσιο VUCA Volatility (Μεταβλητότητα ), Uncertainty (Αβεβαιότητα), Complexity (Πολυπλοκότητα) και Ambiguity (Ασάφεια), χρησιμοποιείται για την κατανόηση των προκλήσεων της πολυπλοκότητας. Η κρίση που προκάλεσε τόσο η οικονομική κρίση όσο και η πανδημία στην βιομηχανία έργων υποδομών και κατασκευών, είχε σημαντικές επιπτώσεις και ειδικότερα ως προς τα κόστη και τους χρόνους ολοκλήρωσης των έργων, καθώς ο κλάδος χαρακτηρίζεται από ένταση ταμειακών ροών, χαμηλή παραγωγικότητα και έντονο ανταγωνισμό. Σήμερα, οι προβλέψεις για τον κλάδο έχουν θετικό πρόσημο καθώς αναμένεται ανάκαμψη και σημαντική ανάπτυξη λόγω των ήδη προγραμματισμένων μεγάλων δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων στην χώρα μας.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμόσουν το πλαίσιο διοίκησης και τις λειτουργίες τους ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις συνεχείς αλλαγές που επιβάλλει ο νέος συνεχώς μεταβαλλόμενος VUCA κόσμος. Επιβάλλεται να επενδύσουν στην πρόβλεψη, στην προετοιμασία για το απροσδόκητο, στη δημιουργία μίας κουλτούρας συνεχούς μάθησης και στην ανάπτυξη «επιχειρηματικής ευφυΐας». Τα διοικητικά στελέχη οφείλουν να κατανοήσουν τα «οικοσυστήματα» των οργανισμών, να υιοθετήσουν agile προσεγγίσεις, να ενημερώνονται διαρκώς για τα νέα εργαλεία, τις τεχνικές και τις εξελίξεις στον κλάδο ώστε μέσα από την ομαδική εργασία, τον πειραματισμό με νέες ιδέες, και τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών να επιτύχουν αύξηση της παραγωγικότητας και ταυτόχρονα ανάπτυξη της ανθεκτικότητας των ίδιων των οργανισμών. Οι πλέον σημαντικές οδηγίες που αναφέρονται στα διεθνή πρότυπα, στις διεθνείς κλαδικές έρευνες και στις δημοσιεύσεις και για την επιτυχή πλοήγηση των επιχειρήσεων του κατασκευαστικού κλάδου στον νέο VUCA κόσμο περιλαμβάνουν τη διαχείριση της μεταβλητότητας, την πλοήγηση στην αβεβαιότητα, την μείωση της  πολυπλοκότητας και τη διευκρίνιση της ασάφειας.

Το συνέδριο Construction Project Management Conference

Το θεσμικό πλαίσιο, το περιβάλλον υλοποίησης των έργων, το σύγχρονο πλαίσιο διοίκησης των επιχειρήσεων καθώς και των έργων βασισμένο στα διεθνή πρότυπα, τα ψηφιοποιημένα εργαλεία, οι βέλτιστες τεχνικές, τα προβλήματα καθώς και οι προοπτικές της βιομηχανίας υποδομών και κατασκευών της χώρας μας θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στο πρώτο Construction Project Management Conference την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 το οποίο θα διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή.

Η agenda του συνεδρίου θα διαρθρωθεί σε τρεις ενότητες:

1η Ενότητα | Θεσμικό Πλαίσιο – Διακυβέρνηση – Προγραμματισμός και Διαχείριση Έργων – Φορείς – Συνεργασίες / Συμπράξεις

2η Ενότητα | Ψηφιοποίηση της Βιομηχανίας Υποδομών και Κατασκευών – State of the Art – Εργαλεία και Τεχνικές

 Ενότητα | Construction Project Management: Standardized Framework and Methodology

Το συνέδριο διοργανώνει η BOUSSIAS. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δρ. Πάνος Χατζηπάνος

Πρόεδρος Δ.Σ. Green Athens S.A., Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΦΕΚ,

Consultant The World Bank Group, Governor for Region 10, ASCE

Επιστημονικός Συνεργάτης Construction Project Management Conference

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News