ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ – Απαγόρευση προϊόντων κομμωτηρίου σε μη επαγγελματίες

Περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ – Απαγόρευση προϊόντων κομμωτηρίου σε μη επαγγελματίες

Σε ισχύ βρίσκονται από τις 6 σήμερα το πρωί τα νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ, καθώς εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία επανέρχεται ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 9 τ.μ.. Με την ίδια υπουργική απόφαση θεσπίζεται η απαγόρευση πώλησης προϊόντων κομμωτηρίου για επαγγελματική χρήση από σούπερ μάρκετ, λοιπά καταστήματα λιανικής και κομμωτήρια στους μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή ή κουρέα.

Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι από σήμερα το πρωί έως και τις 6 π.μ. της 22ας Νοεμβρίου ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός των σούπερ μάρκετ και των λοιπών καταστημάτων τροφίμων (μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες) καθώς και στα φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων καθορίζεται από τον κανόνα 1 άτομο ανά 9 τ.μ. και όχι 1 άτομο ανά 2 τ.μ, όπως ίσχυε από τις 25 Οκτωβρίου. Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει για το υπόλοιπο λιανεμπόριο, π.χ. για τα καταστήματα ένδυσης, καθώς εκεί επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους, σε νοσήσαντες, καθώς και σε όσους διαθέτουν αρνητικό PCR ή rapid test.

Επίσης, με την απόφαση αυτή απαγορεύεται στα καταστήματα λιανικής, στα σούπερ μάρκετ και στα κομμωτήρια η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Διαβάστε επίσης:

Στο τραπέζι και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους αν «χρειαστεί»

Σούπερ μάρκετ: Οι κερδισμένοι της πανδημίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News