Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 18:58
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Glafka Capital: Πρώτη επένδυση στην Ελλάδα με 1,5 εκατ. ευρώ στον Αγροτικό Οίκο Σπύρου

Κάλυψε το μετατρέψιμο ομόλογο της εισηγμένης

Glafka Capital: Πρώτη επένδυση στην Ελλάδα με 1,5 εκατ. ευρώ στον Αγροτικό Οίκο Σπύρου

Την πρώτη του επένδυση στην Ελλάδα, με την κάλυψη του μετατρέψιμου ομολόγου 1,5 εκατ. ευρώ της Αγροτικός Οίκος Σπύρου ΑΕΒΕ, ολοκλήρωσε η Glafka Capital, μέσω του επενδυτικού κεφαλαίου Bluemoon Capital.

Ο Πέτρος Μυλωνάς, συνιδρυτής της Glafka Capital, δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για την επένδυση σε μια εταιρεία, η οποία έχει παρουσία 75 ετών στη χώρα και η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας, παραγωγής και εμπορίας σπόρων σποράς.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας, αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για την αρχή μιας νέας εποχής στην πορεία της. Με μία καλά σχεδιασμένη στρατηγική και πρωτοποριακά προϊόντα, αισθανόμαστε βέβαιοι ότι η εταιρία θα βελτιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στον αγροτικό κλάδο, που γίνεται όλο και περισσότερο σημαντικός σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων» έσπευσε να προσθέσει.

Για να συμπληρώσει: «Δεσμευόμαστε για την περαιτέρω στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των εταιριών και εγχειρημάτων που θα έχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους την επόμενη δεκαετία. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα σημαντικότατο περιθώριο ανάπτυξης και υπεραξιών για επενδύσεις στην Ελλάδα, που δεν έχει εκτιμηθεί σωστά, αλλά βλέπουμε πλέον να υπάρχει ένα σταθερά αυξανόμενο ενδιαφέρον από θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι η Glafka Capital είναι εξουσιοδοτημένη και ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει την έδρα της στο Λονδίνο, ενώ διατηρεί γραφεία σε Αθήνα και Λευκωσία. Αυτή τη στιγμή, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (ΜΕΝΑ).  

Η Glafka έχει ολοκληρώσει συμφωνίες επενδυτικής τραπεζικής (Investment banking) άνω του 1,5 δισ. λιρών τα τελευταία τρία χρόνια και διευρύνει με ταχύ ρυθμό τις υπηρεσίες στη διαχείριση κεφαλαίων και περιουσίας. 

Ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου ΑΕΒΕ επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, την έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το Bluemoon Capital Fund SP. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 1.500 μετατρέψιμες ομολογίες ονομαστικής αξίας ευρώ 1.000 έκαστη.

Η ελληνική εισηγμένη ανακοίνωσε, επίσης, την ολοκλήρωση της επαναδιαπραγμάτευσης του συνόλου των οφειλών έναντι των πιστωτριών τραπεζών, Attica Βank, Τράπεζας Πειραιώς, Aplha Bank και Εurobank, πετυχαίνοντας τη ρύθμιση τους.

Το 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο προήλθε από την έκδοση του ομολόγου, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Ετοιμάζεται μεγάλο σχέδιο αρδευτικών έργων μέσω ΣΔΙΤ

Νεοφυείς επιχειρήσεις αγροδιατροφής: Εξετάζεται πλέγμα πολιτικών για την ενίσχυσή τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News