Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 10:29
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Societe Generale: Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις στην Coca Cola

Societe Generale: Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις στην Coca Cola

Τη σύσταση πώλησης που έχει εκδώσει για τη μετοχή της Coca Cola Hellenic επιβεβαιώνει η Societe Generale, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, ανεβάζει ελαφρώς την τιμή-στόχο (κατά 2%), στις 22,55 λίρες ανά μετοχή.

Όπως σημειώνει ο οίκος, οι πωλήσεις της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο ήταν κατά 4% υψηλότερες από τις προσδοκίες της αγοράς, λόγω των καλύτερων όγκων στις αναδυόμενες αγορές.

Όμως, η προσοχή των επενδυτών εστιάζει στην επιτάχυνση των ρυθμών αύξησης του κόστους που αναμένεται για το σύνολο του 2022 και τις πιθανές επιπτώσεις στα περιθώρια κέρδους. Η διοίκηση της Coca Cola HBC εκτίμησε ότι το κόστος ανά κιβώτιο θα αυξηθεί με υψηλό μονοψήφιο ποσοστό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Societe Generale, απαιτείται αύξηση τιμών/μείγματος κατά 5% το 2022 για να καλυφθούν αυτά τα κόστη, κάτι που συνεπάγεται πολύ υψηλότερες τιμές από ό,τι συνήθως. «Η επίδραση που θα έχουν αυτές οι αυξήσεις στις τιμές δεν είναι ξεκάθαρες σε αυτό το στάδιο», εξηγούν οι αναλυτές.

moneyreview.gr

Coca Cola HBC: Αύξηση 17,1% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News