ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Κοινωφελές ίδρυμα με αρχικό κεφάλαιο 150 χιλ. ευρώ δημιουργεί ο Ριμπολόβλεφ

Τι είδους δράσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει το Ίδρυμα του ιδιοκτήτη του Σκορπιού

Κοινωφελές ίδρυμα με αρχικό κεφάλαιο 150 χιλ. ευρώ δημιουργεί ο Ριμπολόβλεφ

Σάρκα και οστά αναμένεται να αποκτήσει το προσεχές διάστημα το κοινωφελές ίδρυμα του Ρώσου Ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με το προεδρικό διάταγμα που υπογράφει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να προβλέπει την έγκριση της σύστασής του. Ο Ριμπολόβλεφ, ως ιδιοκτήτης του νησιού Σκορπιός, το οποίο με ορίζοντα τα τέλη του 2023 θα έχει μετατραπεί σε προορισμό για το διεθνές τζετ σετ και για άτομα υψηλότατης καθαρής θέσης (Ultra high-net-worth individuals), επιδιώκει να πολλαπλασιάσει τις κοινωνικές – φιλανθρωπικές δράσεις του.

Έτσι προχωράει στη δημιουργία του ιδρύματος Ριμπολόβλεφ με έδρα το Μεγανήσι Λευκάδας, με σκοπούς (μεταξύ άλλων):

– Τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσω δωρεών σε δημόσιους, δημοτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς για την υλοποίηση κοινωνικών έργων, προγραμμάτων, κατασκευαστικών εργασιών, αγορών εξοπλισμού κ.ά. για την υποβοήθηση του έργου τους.

– Τη διενέργεια και υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών δράσεων, προγραμμάτων, χρηματοδοτουμένων από διεθνείς, ενωσιακές, ή άλλες πηγές, και η συμμετοχή σε ανάλογες δραστηριότητες στο εξωτερικό.

– Τη συμμετοχή σε τοπικά, διαπεριφερειακά, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και δραστηριότητες που αφορούν την διατήρηση των παραδόσεων, των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων και του συνδεδεμένου με αυτά πολιτισμού.

– Τη  δημιουργία δικτύων τοπικών παραγόντων και πολιτιστικών προσωπικοτήτων για την προώθηση και εμπέδωση της κοινωνικής συνεργασίας για θέματα του τόπου.

– Την οργάνωση εκδηλώσεων.

– Την υποστήριξη της διεξαγωγής διεθνών ή εθνικών διαγωνισμών με την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων και χρηματικών βραβείων.

– Την προώθηση και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με εθνικούς ή διεθνείς φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, Πανεπιστήμια κτλ και

– τη φύλαξη, συντήρηση και ανάδειξη του προσωπικού αρχείου των ιδρυτών καθώς και προσωπικών ενθυμημάτων, αντικειμένων και βιβλιοθηκών, έργων τέχνης κ.λπ. που τυχόν περιέλθουν στην περιουσία του ιδρύματος.

Η περιουσία του ιδρύματος αποτελείται από το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο έχει καταβληθεί από τους Ιδρυτές σε ειδικό λογαριασμό που τηρείται σε τράπεζα της ημεδαπής, ενώ οι πόροι του προέρχονται από την εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων, χρηματικές χορηγίες κτλ.

Tο VIP Exclusive Club

Το VIP Exclusive Club, το έργο ανάπτυξης του Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό που αποτελεί επένδυση της τάξεως των 165 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με ορίζοντα ολοκλήρωση τα τέλη του 2023. Τα σχέδια της οικογένειας Ριμπολόβλεφ περιλαμβάνουν τη μετατροπή του Σκορπιού σε ένα «έξυπνο» νησί –θα εγκατασταθεί δίκτυο οπτικών ινών–, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών τέλη του 2023, ώστε το νησί να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τους πρώτους ενοίκους τη θερινή περίοδο του 2024.

Τα μέλη της οικογένειας Ριμπολόβλεφ θα διαμένουν στον Σκορπιό κάποιες ημέρες, ενώ το νησί θα εκμισθώνεται κατά το υπόλοιπο διάστημα. Θα προβλέπεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ελάχιστο ενοίκιο της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ για διαμονή διάρκειας μιας εβδομάδας, με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 50 ατόμων.

Διαβάστε επίσης: 

Αλλάζουν τα πάντα στον Σκορπιό του Ριμπολόβλεφ

Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα στο Σκορπιό

Έτσι θα μεταμορφωθεί ο Σκορπιός του Ριμπολόβλεφ

Οπτική ίνα και ηλεκτρική διασύνδεση αποκτά ο Σκορπιός του Ριμπολόβλεφ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News