Business & Finance Πέμπτη 10/12/2020, 12:52
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TUI: Ζημιές 3 δισ. ευρώ, πότε περιμένει την ανάκαμψη

TUI: Ζημιές 3 δισ. ευρώ, πότε περιμένει την ανάκαμψη

Ζημιές 3 δισ. ευρώ εμφάνισε η TUI για το σύνολο της οικονομικής χρήσης, καθώς η πανδημία εξανέμισε τη ζήτηση για ταξίδια, αναγκάζοντας το μεγαλύτερο tour operator του κόσμου να λάβει αλλεπάλληλα πακέτα διάσωσης από τη γερμανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 3 δισ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων και τόκων 894 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα έσοδά της να εμφανίζουν μείωση 58% στα 7,9 δισ. ευρώ.

Η TUI ανέβασε το στόχο της για την περικοπή κόστους στα 400 εκατ. ευρώ από τα 300 εκατ. ευρώ, καθώς προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει τα νέα χρέη που απέκτησε εν μέσω της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία εξασφάλισε και τρίτο πακέτο διάσωσης, κατόπιν συμφωνίας με τη γερμανική κυβέρνηση, ιδιώτες επενδυτές και τράπεζες για άλλα 1,8 δισ. ευρώ. Έχει ήδη λάβει κρατικά δάνεια 3 δισ. ευρώ.

Σήμερα, η εταιρεία έχει ρευστότητα 2,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο CEO της Φριτζ Γιούνσεν, προβλέποντας ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα αυξήσει τη ζήτηση για ταξίδια το 2021, με τον κλάδο να επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα έως το 2022.

Οι κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι είναι 3% υψηλότερες από ό,τι ήταν σε αυτό το στάδιο το 2019 και η μέση τιμή είναι κατά 14% υψηλότερη σε σχέση με το 2020, ανακοίνωσε η TUI.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News