Business & Finance Τετάρτη 10/11/2021, 17:35
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrum Hellas: Συμπλήρωσε δύο χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά 

Σήμερα, η Intrum Hellas δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με υπό διαχείριση δάνεια ύψους 25,2 δισ. ευρώ

Intrum Hellas: Συμπλήρωσε δύο χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά 

Δύο χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά διαχείρισης απαιτήσεων συμπληρώνει η Intrum Hellas, στηρίζοντας -παρά τις αντίξοες συνθήκες- τους δανειολήπτες, τους επενδυτές, τους ανθρώπους της, καθώς και την ελληνική οικονομία μέσα από εξειδικευμένες και μακροπρόθεσμα βιώσιμες λύσεις. 

Υλοποιώντας την στρατηγική του Ομίλου Intrum να στηρίζει τις οικονομίες στις οποίες δραστηριοποιείται, η Intrum Hellas είναι μία ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων που διατηρεί στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, διαχειρίζεται σημαντικά χαρτοφυλάκια και συμβάλλει στην αναδιάρθρωση ελληνικών επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται σε αυτά. Η εταιρεία καταγράφει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις σύμφωνα με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό του Ομίλου Intrum και έχει αναδειχθεί σε εργοδότη επιλογής με τη δημιουργία μίας δυναμικής ομάδας 1.300 εργαζομένων. 

Σήμερα, η Intrum Hellas δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με υπό διαχείριση δάνεια ύψους 25,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε συνολική αξία (νομικές απαιτήσεις) της τάξης των 50,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 27 δισ. είναι δάνεια επιχειρήσεων ενώ η αξία των υπό διαχείριση ακινήτων, στα οποία η εταιρεία λειτουργεί ως real estate servicer, ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ.   

Μέσα σε δύο χρόνια, η Intrum Hellas: 

  • Ολοκλήρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό τιτλοποιήσεων στην ελληνική αγορά ύψους άνω των 16,5 δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Ηρακλής», συμβάλλοντας στην επιτυχία του προγράμματος που στοχεύει στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και την τόνωση της οικονομίας μέσω της απελευθέρωσης κεφαλαίων. 
  • Απέδωσε στον στρατηγικό της εταίρο την Τράπεζα Πειραιώς ρυθμισμένα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ επιχειρηματικά δάνεια, επαναφέροντας τους δανειολήπτες στον υγιή οικονομικό κύκλο και στηρίζοντας τη βιωσιμότητα και τις θέσεις εργασίας σε 2.100 μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. 
  • Εφάρμοσε εξατομικευμένες ρυθμίσεις και ειδικά μέτρα αναστολής καταβολής δόσεων ύψους 2,4 δισ. ευρώ, στηρίζοντας επιχειρήσεις και ιδιώτες που επλήγησαν από την κρίση COVID-19. 
  • Υποστήριξε τη συμμετοχή περίπου 10.700 δανειοληπτών με οφειλές ύψους περί τα 1.210  εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Γέφυρα» μέσω του οποίου διευκολύνθηκε η ομαλή αποπληρωμή οφειλών από πληττόμενους δανειολήπτες λόγω της πανδημίας.
  • Ειδικά για τις επιχειρήσεις η Intrum Hellas συμμετέχει σε μια σειρά πολύπλοκων αναδιαρθρώσεων μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, πολλές εκ των οποίων με την είσοδο νέων επενδυτών, υποστηρίζοντας την ουσιαστική αναδιάρθρωση και εξυγίανσή τους.

Προκειμένου να συνδράμει τις υπό διαχείριση επιχειρήσεις, ώστε να επωφεληθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η Intrum Hellas παρέχει δωρεάν ενημέρωση και υποστήριξη σε κάθε βήμα της διαδικασίας ένταξης σε όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα επιδοτήσεων και χρηματοδότησης μέσα από ειδικό help desk στελεχωμένο με εξειδικευμένα στελέχη και τη χρήση ειδικών εργαλείων. Ήδη πελάτες της Intrum Hellas με συνολικές οφειλές ύψους 734 εκατ. ευρώ έχουν αναγνωριστεί ως πιθανοί ωφελούμενοι από προγράμματα επιδοτήσεων για επανεκκίνηση της δραστηριότητας. Επιπρόσθετα, η στήριξη των πελατών από την Intrum Hellas αναμένεται να επεκταθεί καλύπτοντας μελλοντικά και προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Intrum Ελλάδος, επεσήμανε ότι «στα δύο χρόνια λειτουργίας μας στην Ελλάδα, έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστούμε στην αναπτυσσόμενη αγορά διαχείρισης απαιτήσεων, στηρίζοντας έμπρακτα ιδιώτες και επιχειρήσεις και συμβάλλοντας με τη δραστηριότητά μας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Οι επιδόσεις μας υπερβαίνουν τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει και επιβεβαιώνουν τη σημασία που έχει η Ελλάδα ως στρατηγική αγορά για τον Όμιλο Intrum». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News