Business & Finance Τετάρτη 10/11/2021, 14:15
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Emirates: Αύξηση 81% στα κέρδη του ομίλου το α΄ εξάμηνο

Emirates: Αύξηση 81% στα κέρδη του ομίλου το α΄ εξάμηνο

Kέρδη 6,7 δισ. δολ., αυξημένα κατά 81% σε σχέση με πέρυσι, κατέγραψε τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2021-22 ο όμιλος Emirates, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών λόγω της πανδημίας παγκοσμίως οδήγησε σε ανάκαμψη των ταξιδιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το εξάμηνο 2021-2022, ο όμιλος κατέγραψε καθαρές ζημιές 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σημαντικά βελτιωμένες από τα  3,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ που είχε καταγράψει την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο όμιλος κατέγραψε επίσης EBITDA 1,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, μια σημαντική ανάκαμψη από τα αρνητικά EBITDA των 12 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ την ίδια περίοδο πέρυσι, γεγονός που δείχνει την ισχυρή του απόδοση στη λειτουργική κερδοφορία. Ο όμιλος διατήρησε υγιή ταμειακή θέση, η οποία διαμορφώθηκε στα 5,1 δισ. δολάρια ΗΠΑ στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 2021.

«Καθώς ξεκινούσαμε το οικονομικό έτος 2021-22, τα προγράμματα εμβολιασμού κατά της COVID-19 πραγματοποιούνταν σε άνευ προηγουμένου κλίμακα σε όλο τον κόσμο. Σε ολόκληρο τον όμιλο, είδαμε τη ζήτηση και τη λειτουργία μας να αυξάνεται καθώς οι χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Αυτή η δυναμική επιταχύνθηκε το καλοκαίρι και συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά κατά τη χειμερινή περίοδο και ακόμη πιο πέρα» δήλωσε ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman & Chief Executive της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates.

Όπως σημείωσε ο ίδιος «αν και υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για να επαναφέρουμε τις δραστηριότητές μας στα προ πανδημίας επίπεδα και να επιστρέψουμε στην κερδοφορία, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ανάκαμψης καταγράφοντας υγιή αποτελέσματα εσόδων και σταθερό ταμειακό υπόλοιπο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου της περιόδου 2021-22.

Σημειώνεται πως ο όμιλος μπόρεσε να αξιοποιήσει τα δικά του ταμειακά αποθέματα και να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του ιδιοκτήτη του και της ευρύτερης οικονομικής κοινότητας για να υποστηρίξει τις επιχειρηματικές ανάγκες που προέκυψαν στον κλάδο των αερομεταφορών και των ταξιδιών στη διάρκεια της πανδημίας. Το πρώτο εξάμηνο του 2021-2022, ο ιδιοκτήτης του προχώρησε σε ενίσχυση της Emirates με 681 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέσω επένδυσης ιδίων κεφαλαίων ενώ συνεχίζεται η υπόστηριξη της αεροπορικής εταιρείας στην πορεία ανάκαμψης.

Η βάση εργαζομένων του ομίλου, σε σύγκριση με τις 31 Μαρτίου 2021, μειώθηκε οριακά κατά 2% φτάνοντας το συνολικό αριθμό των 73.571 στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με την αναμενόμενη αύξηση της δυναμικής και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους επόμενους μήνες, η Emirates και η dnata έχουν ξεκινήσει στοχευμένες προσλήψεις για την υποστήριξη των απαιτήσεων, δίνοντας προτεραιότητα στην επαναπρόσληψη υπαλλήλων που είχαν προηγουμένως τεθεί σε καθεστώς προσωρινής αργίας ή απόλυσης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News