Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 13:37
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Μετατρέπει το Android κινητό σε POS

Eurobank: Μετατρέπει το Android κινητό σε POS

Την τεχνολογία Tap to Phone, που δίνει τη δυνατότητα επιχειρήσεις, εγκαθιστώντας την εφαρμογή Eurobank Smart POS, να μετατρέπουν το Android κινητό τους σε POS για γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές λανσάρει η Eurobank. Για την κυκλοφορία της νέας υπηρεσίας η Eurobank συνεργάστηκε με τη Visa, τον πάροχο της τεχνολογίας Tap to Phone. 

Η εφαρμογή Eurobank Smart POS αποδέχεται όλες τις Visa και Mastercard κάρτες με τεχνολογία contactless καθώς επίσης και όλα τα ψηφιακά πορτοφόλια, όπως τα Apple Pay, Google Pay και Garmin Pay, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα από τη Eurobank. Σύμφωνα με την τράπεζα, η εφαρμογή της εξασφαλίζει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Δεν απαιτείται κάποια επένδυση σε εξοπλισμό POS από την πλευρά της επιχείρησης ή του ελεύθερου επαγγελματία.
  • Ενεργοποιείται άμεσα με την έγκριση απλής αίτησης σε οποιοδήποτε κατάστημα Eurobank και διατίθεται δωρεάν για τους πρώτους έξι μήνες με δυνατότητα παράτασης.
  • Δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησής της από κάθε επαγγελματία ή επιχείρηση, οποιουδήποτε μεγέθους και σε οποιονδήποτε κλάδο για συναλλαγές ανεξαρτήτως ποσού, τόσο για πληρωμές εκτός του φυσικού χώρου των επιχειρήσεων (courier, delivery, υπηρεσίες μετακίνησης, εστίαση, εμπορία καυσίμων, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.) όσο και για εκείνες εντός των φυσικών καταστημάτων.
  • Μέσω τoυ διαχειριστικού εργαλείου εφαρμογής Merchant Portal η επιχείρηση έχει αυτονομία και έλεγχο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των λογαριασμών του προσωπικού. Υποστηρίζει αυτόματο ή χειροκίνητο κλείσιμο βάρδιας, ανάλογα με τον προβλεπόμενο χρόνο απασχόλησης, και έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με το ταμειακό σύστημα της επιχείρησης.
  • Επιταχύνει και διευκολύνει την ολοκλήρωση της συναλλαγής ανέπαφα με τη μικρότερη αναμονή για τον καταναλωτή μέσω της πλήρους φορητότητας που εξασφαλίζει η μετατροπή του Android κινητού σε POS χωρίς να απαιτείται καλώδιο ή κάποια επιπλέον συσκευή. Μεταξύ άλλων, παρέχονται οι δυνατότητες για έκδοση απόδειξης και αποστολής της στον πελάτη (QR, email, sms) στο σημείο που ολοκληρώνεται η πληρωμή, αλλά και ακύρωσης συναλλαγής, επιστροφής ή και μερικής επιστροφής χρημάτων.
  • Είναι ασφαλής και αξιόπιστη βάσει της δεύτερης οδηγίας υπηρεσιών πληρωμών (PSD2) και των διεθνών οργανισμών Visa και Mastercard και δεν αποθηκεύει δεδομένα κατόχου κάρτας στο smartphone.
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News