Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 11:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΖΑ: Επένδυση 10 εκατ. ευρώ για νέα γραμμή παραγωγής

ΕΖΑ: Επένδυση 10 εκατ. ευρώ για νέα γραμμή παραγωγής

Μία νέα γραμμή παραγωγής, έρχεται να συμπληρώσει το επενδυτικό πλάνο ύψους 30 εκατ. ευρώ που υλοποιεί την τελευταία επταετία η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Η νέα επένδυση, ύψους 10 εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκε στην εκδήλωση «Ελληνικός Ζύθος Ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αταλάντη. 

Σημειώνεται ότι η νέα γραμμή παραγωγής αποτελείται από δύο υπερσύγχρονες γραμμές – εμφιάλωσης και εγκυτίωσης, καλύπτοντας σχεδόν 5.000m2 στο εργοστάσιο της Αταλάντης, διασφαλίζοντας την ευελιξία, την ασφάλεια και την ποιοτική ανωτερότητα των προϊόντων της ΕΖΑ. 

Τη σημασία της επένδυσης για την εταιρεία, την τοπική κοινωνία της Αταλάντης αλλά και για την εγχώρια αγορά μπίρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Αθανάσιος Συριανός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αντανακλά την φιλοσοφία πρωτοπορίας και δημιουργίας που διακρίνει την ΕΖΑ διαχρονικά».

«Η νέα γραμμή παραγωγής δεν είναι μόνο μια αναβάθμιση υποδομών για εμάς στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Αντανακλά την παράδοση εξέλιξης που η ΕΖΑ έχει στην καρδιά της λειτουργίας της. Πέρα από την πρακτική, πέρα από τη διαχείριση πόρων και την ενίσχυση της εφοδιαστικής της αλυσίδας είναι μία ακόμα ενσάρκωση του οράματος και των αξιών της ΕΖΑ, που χαρακτηρίζονται από το πάθος για την καλή μπίρα» ανέφερε ο κ. Συριανός.

«H EZA, σε πείσμα των καιρών και στη σκιά της πανδημίας, συνέχισε να επενδύει στην εξέλιξή της. Φτάνοντας σήμερα το παραγωγικό δυναμικό στα 80 εκατομμύρια λίτρα, η επένδυση που ολοκληρώθηκε εν μέσω Covid, αποδεικνύει απτά τη φιλοσοφία καινοτομίας της εταιρείας αλλά και την επιμονή της για ανάπτυξη» ανέφερε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Τζώρτζης Κανακάρης.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο υπεύθυνος Ποιότητας, Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας Γεώργιος Παπαδόπουλος ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News