Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 22:36
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Airbnb: Ανακοίνωσε τα μεγαλύτερα κέρδη και έσοδα στην ιστορία της στο γ΄τρίμηνο

Airbnb: Ανακοίνωσε τα μεγαλύτερα κέρδη και έσοδα στην ιστορία της στο γ΄τρίμηνο

Τα μεγαλύτερα τα κέρδη και έσοδα στην ιστορία της παρουσίασε η Airbnb στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία και την επαναλειτουργία των ταξιδίων. 

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν 280% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, στα 834 εκατ.δολάρια, ενώ έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2019 ήταν αυξημένα κατά 213%. Αντίστοιχα, τα έσοδα ανήλθαν στα 2,24 δισ.δολάρια, αυξημένα 67%, ξεπερνώντας μάλιστα και τα έσοδα του αντίστοιχου τριμήνου 2019 κατά 36%. 

Η εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων ανέφερε μέσω επιστολής προς τους μετόχους ότι συνεχίζει να βλέπει αλλαγές στα ταξίδια. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι των ταξιδιωτών και έξω από τις πόλεις, καθώς και περισσότερες μακροχρόνιες διαμονές.

Τα προσαρμοσμένα Ebitda διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 120% σε ετήσια βάση και κατά 251% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια.

Αναλυτές σε έρευνα της FactSet ανέμεναν κέρδη 478 εκατ. δολαρίων, ή 72 cents ανά μετοχή, με έσοδα 2,06 δισ. δολαρίων.

Η Airbnb επεσήμανε ότι το τρίτο τρίμηνο είναι συνήθως το καλύτερο τρίμηνο λόγω εποχιακών ταξιδιών, ενώ αναμένει, όπως ανακοίνωσε και ιδιαίτερα θετικές προοπτικές στο τέταρτο τρίμηνο, το οποίο υποστήριξε ότι έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά.

Η εταιρεία υπογράμμισε ωστόσο ότι οι τάσεις ανάκαμψης εξακολουθούν να ποικίλουν ανά περιοχή, ανάλογα και με το βαθμό εμβολιασμού και το μέγεθος των ταξιδιωτικών περιορισμών. «Μόνο στη Βόρεια Αμερική, οι διανυκτερεύσεις και οι κρατήσεις ήταν 10% αυξημένες από την αντίστοιχη περίοδο του 2019», αναφέρει η εταιρεία. 

Η εταιρεία αναμένει έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο μεταξύ 1,39 δισ. δολαρίων και 1,48 δισ. δολαρίων, ωστόσο δεν έδωσε προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News