Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 18:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Kyndryl: Ολοκληρώθηκε ο διαχωρισμός από την IBM – Ντεμπούτο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Kyndryl: Ολοκληρώθηκε ο διαχωρισμός από την IBM – Ντεμπούτο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ολοκληρώθηκε ο διαχωρισμός της Kyndryl από την IBM, με την εταιρεία να εισάγεται σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η μεγαλύτερη ανεξάρτητη πλέον εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογικής υποδομής παγκοσμίως ξεκίνησε την διαπραγμάτευση των μετοχών της κρούοντας το Opening Bell της σημερινής συνεδρίασης στο NYSE.

Η διανομή των μετοχών της Kyndryl πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε μετόχους της IBM, οι οποίοι έλαβαν μία μετοχή της Kyndryl για κάθε πέντε μετοχές IBM που έχουν στην κατοχή τους. Μετά από τη διανομή αυτή, η IBM διατηρεί προσωρινά στην κατοχή της το 19,90% του μετοχικού κεφαλαίου της Kyndryl. 

Η πορεία της ως ανεξάρτητης εταιρείας ξεκινά με ισχυρή δυναμική, με ετήσιο τζίρο 19 δισ. δολαρίων και αξιολογήσεις επενδυτικής βαθμίδας. Η εταιρεία απασχολεί 90.000 επαγγελματίες παγκοσμίως, οι οποίοι προσφέρουν υπρεσίες σχεδιασμού, υλοποίηση και διαχείριση των οικοσυστημάτων πληροφορικής και εξυπηρετεί περίπου 4.000 διεθνείς πελάτες.

«Στο πλαίσιο της ήδη σημαντικής και ολοένα αυξανόμενης ανάγκης για υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού, η απαράμιλλη διεθνής εξειδίκευσή μας στη δημιουργία, τη διαχείριση και τον εκσυγχρονισμό κρίσιμης σημασίας πληροφοριακών συστημάτων μας τοποθετεί σε εξαιρετική θέση σε μια αγορά που θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να υπερβεί σε αξία τα 500 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2024», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Martin Schroeter, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kyndryl.

Ο ίδιος, αφότου εξέφρασε τη χαρά του για την έναρξη της πορείας της Kyndryl ως ανεξάρτητης εταιρείας, συμπλήρωσε λέγοντας: «Προσβλέπουμε στο μέλλον με μια πιο «επίπεδη» και ευέλικτη εταιρεία, που θα βρίσκεται στην καρδιά της προόδου τόσο των πελατών μας όσο και της ανθρώπινης δραστηριότητας». 

Από την πλευρά του ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος, Managing Director της Kyndryl στην Ελλάδα και την Κύπρο, τόνισε πως «Η Kyndryl ξεκινάει την πορεία της όντας ήδη ο σύμβουλος που εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια ομάδα με ασυναγώνιστη τεχνική κατάρτιση και πείρα». Συνέχισε λέγοντας: «Είναι τιμή μου να ηγούμαι της Kyndryl στις αγορές αυτές και δεσμευόμαστε να παράσχουμε εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας σε στενή συνεργασία με το ευρύτερο οικοσύστημα εταιριών του κλάδου».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News