Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 15:56
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 400 ατόμων – Αποζημιώσεις μέχρι και 200.000 ευρώ

Πειραιώς: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 400 ατόμων – Αποζημιώσεις μέχρι και 200.000 ευρώ

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, με αποζημίωση η οποία μπορεί να φθάσει τις 200.000 ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία στοχεύει στην προσαρμογή του εργατικού δυναμικού στο νέο λειτουργικό μοντέλο.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, απευθύνεται σε συγκεκριμένες μονάδες και σε συγκεκριμένους εργαζόμενους, οι οποίοι πληρούν τα προκαθορισμένα κριτήρια.

Απευθύνεται δε, σε μονάδες, οι οποίες το κύριο αντικείμενό τους περιορίζεται λόγω των μεταβολών στο λειτουργικό μοντέλο της τράπεζας, ως συνεπεία των τεχνολογικών εξελίξεων και της ψηφιοποίησης.

Καθώς επίσης, σε εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται σε γεωγραφικές περιοχές όπου παρατηρείται αναντιστοιχία μεταξύ των αναγκών της αγοράς και της υφιστάμενης στελέχωσης.

Πληροφορίες του «MR» αναφέρουν ότι στόχος της διοίκησης είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα περίπου 300 έως 400 άτομα.

Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως και τις 15 Νοεμβρίου θα πριμοδοτηθούν με επιπλέον ποσό αποζημίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα προγράμματα εθελούσιας εξόδου έχουν εφαρμόσει ή εφαρμόζουν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, οι οποίες προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες της αγοράς.    

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Περίπου 600 αιτήσεις για την εθελουσία έξοδο

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία στα ΕΛΤΑ – Ενδιαφέρον από σχεδόν 2.000 εργαζόμενους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News