Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 21:15
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mondelez: Πιο ακριβά κατά 7% τα cookies Oreo από το 2022

Mondelez: Πιο ακριβά κατά 7% τα cookies Oreo από το 2022

Πιο ακριβά θα είναι από το 2022 μία σειρά προϊόντων της Mondelez, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Ντιρκ βαν ντε Πουτ.

«Εμείς, αυτή τη στιγμή, εξετάζουμε να ξεκινήσουμε το 2022 με αύξηση 7% των τιμών στις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τα μπισκότα Oreo, τα κρακεράκια Ritz και τα ζελεδάκια Sour Patch Kids.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mondelez είπε ότι η εταιρεία αναμένει ότι ο πληθωρισμός κόστους θα εκτιναχθεί κατά 6% το επόμενο έτος, λόγω των υψηλότερων τιμών στα εμπορεύματα και τα προβλήματα στις μεταφορές.

Η προμήθεια των σημείων λιανικής πώλησης με τα προϊόντα του brand ήταν δύσκολη και τα αποθέματα στα ράφια «δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαν ντε Πουτ.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτά τα προβλήματα είναι παγκόσμια, αλλά είναι ιδιαίτερα έντονα στις Η.Π.Α.

Τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου γίνονται έπειτα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Mondelez για το τρίτο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ανάκαμψη στις πωλήσεις της σε Κίνα, Ινδία και Βραζιλία. Αυτές οι αγορές είχαν αντιμετωπίσει μεγάλο οικονομικό κόστος λόγω της πανδημίας, αλλά οι καταναλωτικές δαπάνες αυξάνονται.

«Ο μέσος καταναλωτής παγκοσμίως περνά 15% περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι από πριν καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες μπισκότων και σοκολάτας», αναφέρει ο Βαν ντε Πουτ. 

Η Mondelez ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της έσοδα για το τρίτο τρίμηνοαυξήθηκαν στα 7,18 δισεκατομμύρια δολάρια από 6,67 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 7,03 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία σημείωσε κέρδη 71 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 70 σεντς που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Επιπλέον, η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις ετήσιες πωλήσεις. Η Mondelez αναμένει τώρα τα καθαρά έσοδα για ολόκληρο το έτος να αυξηθούν κατά 4,5%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησής της για 4%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News