ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Hellix: Περιμενει άλμα άνω του 40% στα κέρδη το 2020

Lamda Hellix: Περιμενει άλμα άνω του 40% στα κέρδη το 2020

Αύξηση κερδών σε ποσοστό άνω του 40% εκτιμά ότι θα εμφανίσει η Lamda Hellix κατά τη χρήση του 2020, συγκριτικά με το 2019 οπότε τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών, όπως ανέφερε, σε διαδικτυακή εκδήλωση του ULI Greece & Cyprus ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Απόστολος Κάκκος, θα αυξηθεί κατά 30%, έναντι της προηγούμενης χρήσης, οπότε είχε διαμορφωθεί σε 13,5 εκατ. ευρώ.

H Lamda Hellix, που δραστηριοποιείται στον τομέα της δημιουργίας και παροχής υπηρεσιών data centers, εξαγοράστηκε πρόσφατα από την αμερικανική εταιρεία Digital Realty – Interxion, κίνηση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα. Ο κ. Κάκκος τοποθέτησε την αξία των επενδύσεων της εταιρείας κοντά στο 1 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας, ενώ στόχος, όπως είπε, είναι η Ελλάδα να αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων στο χώρο αυτό. Στο πρότυπο, όπως εξήγησε, της Μασσαλίας, όπου σε λιγότερο από 6-7 χρόνια, ο αριθμός των καλωδίων οπτικών ινών αυξήθηκε σε 20 από 2 έως 3.   

Ο κ. Κάκκος ανέφερε ότι στην Ελλάδα η αξία της αγοράς Πληροφορικής τοποθετείται σε 6 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στην επόμενη πενταετία εκτιμάται ότι οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν ενδέχεται να αγγίξουν το 1 έως 2 δισ. ευρώ, ετησίως.  Σημείωσε επίσης, ότι μία επένδυση για την ανάπτυξη κέντρου δεδομένων μπορεί να ξεπεράσει τα δεκάδες εκατ. ευρώ και απαιτεί να πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές.  

Η συμβολή της Lamda Hellix στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο επικεφαλής της, αντιστοιχεί σε καθαρή προστιθέμενη αξία άνω των 150 εκατ. ευρώ από τα οποία 28 έως 30 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε φόρους και εισφορές.

Ερωτηθείς για το συσχετισμό της εταιρείας του με την Microsoft, που σχεδιάζει την υλοποίηση επένδυσης της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, ο κ. Κάκκος διευκρίνισε ότι η Lamda Hellix αποτελεί συνεργάτη της πολυεθνικής εταιρείας η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο πελάτη της Digital Realty. Όπως εξήγησε, η Lamda Hellix αντιπροσωπεύει, ως επί το πλείστον, τις υποδομές σε data centers, με την Microsoft να κάνει χρήση των εν λόγω υποδομών. Για να γίνει αυτό αντιληπτό, ο κ. Κάκκος σημείωσε ότι η Lamda Hellix θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα διεθνές αεροδρόμιο, ενώ η Microsoft θα συγκρινόταν με μία αεροπορική εταιρεία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει δικό της hub).

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News