Business & Finance Τρίτη 26/10/2021, 18:48
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Έλαβε προσφορές από όλους τους υποψήφιους μετόχους

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την ΑΜΚ

Attica Bank: Έλαβε προσφορές από όλους τους υποψήφιους μετόχους

Τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) ανακοίνωσε η Attica Bank.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, η τράπεζα έλαβε προσφορές από όλους τους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές.

Επόμενο βήμα είναι, σε συνεργασία με τους συμβούλους, να προχωρήσει στην αξιολόγηση των προτάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «MR», τουλάχιστον τρία επενδυτικά κεφάλαια προκρίνονται για συμμετοχή στην τελική φάση της ΑΜΚ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, με τη συμμετοχή τόσο του ΤΜΕΔΕ (ασφαλιστικό ταμείο μηχανιικών) όσο και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). 

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τα funds Bain, Ellington και JC Flowers, ενώ στη διαγωνιστική διαδικασία φαίνεται ότι συμμετείχαν ακόμη τρία funds, ανάμεσα στα οποία και το ινδο-βρετανικό Hinduja Group. 

Διαβάστε επίσηςΈως τα τέλη Οκτωβρίου η ΑΜΚ της Attica Bank

Στην ΑΜΚ, της οποίας στόχος είναι να φθάσει τα 240 εκατ. ευρώ, θεωρείται βέβαιη και η συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ, το οποίο θα παραμείνει βασικός μέτοχος, αυξάνοντας το ποσοστό του από το σημερινό 14,7% (μετά την άσκηση των warrants από το ΤΧΣ). 

Όσον αφορά το ύψος συμμετοχής του ΤΧΣ, αυτό θα καθοριστεί σε συνάερτηση με την στάση που θα τηρήσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι μέτοχοι. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Attica Bank

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, χτες 25.10.2021 έληξε η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου. Η Τράπεζα έλαβε προσφορές από όλους τους υποψήφιους επενδυτές που είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές και σε συνεργασία με τους συμβούλους της θα προχωρήσει στην αξιολόγησή τους. Η Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο της σχετικής διαδικασίας. Η Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο της σχετικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΗ: Το CVC με 395 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News