Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 22:45
ΚΟΣΜΟΣ

Walt Disney: Αυξάνει τα εισιτήρια στις μέρες αιχμής – Μεγάλη η ζήτηση

Walt Disney: Αυξάνει τα εισιτήρια στις μέρες αιχμής – Μεγάλη η ζήτηση

Η Walt Disney Co. αύξησε την τιμή της εισόδου της στα θεματικά πάρκα της στην Καλιφόρνια κατά τις πιο πολυσύχναστες ημέρες κατά 6,5% στα 164 δολάρια, στο πλαίσιο της στροφής της εταιρείας σε ένα σύστημα που συνδέει το κόστος εισόδου με τη ζήτηση.

Στις πιο υποτονικές ημέρες, οι τιμές θα παραμείνουν στα 104 δολάρια, όπως ήταν από το 2019, ανακοίνωσε η Disney. Η εταιρεία δημιούργησε μια κλιμακωτή μορφή για τις τιμές των εισιτηρίων το 2016, με τιμές Σαββατοκύριακου, καλοκαιριού και διακοπών να κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα από άλλες ημέρες. Με αυτό το τελευταίο βήμα, η εταιρεία έχει πλέον έξι επίπεδα.

Οι αλλαγές υποδηλώνουν ότι η εταιρεία εξακολουθεί να είναι άνετη με τις αυξήσεις των τιμών, καθώς η πανδημία υποχωρεί και οι καταναλωτές αρχίζουν να ξοδεύουν ξανά. Η Disney είναι πεπεισμένη ότι οι καταναλωτές υψηλότερου βιοτικού επιπέδου είναι πιο πρόθυμοι να ξοδέψουν αφειδώς. Η δεύτερη βαθμίδα της εταιρείας με την υψηλότερη τιμή αυξάνεται στα 159 δολάρια από 154 έως τώρα.

Τα δύο θεματικά πάρκα της εταιρείας στην Καλιφόρνια, η Disneyland και η California Adventure, αύξησαν τις τιμές τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2020, προτού η πανδημία οδηγήσει σε παρατεταμένο κλείσιμο.

Η Disney ανακοίνωσε ότι η ζήτηση είναι ισχυρή από τότε που το θεματικό της πάρκο στην Καλιφόρνια άνοιξε ξανά τον Απρίλιο. Ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης θεματικών πάρκων στον κόσμο έχει προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών, νέο σύστημα κρατήσεων και άλλα εργαλεία για να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τη ζήτηση και να μεγιστοποιήσει τα έσοδα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS