Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 12:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Στις 7 Δεκεμβρίου η εξέταση των καταγγελιών για τον ΟΠΑΠ

Επ. Ανταγωνισμού: Στις 7 Δεκεμβρίου η εξέταση των καταγγελιών για τον ΟΠΑΠ

Στις 7 Δεκεμβρίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι καταγγελίες εις βάρος του ΟΠΑΠ για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού. 

Οι καταγγελίες αφορούν πρακτικές περί επιβαλλόμενων δεσμευτικών ρητρών σε συνεργαζόμενα πρακτορεία. 

Σύμφωνα με την εισήγηση προς την Ολομέλεια, μέσω των συγκεκριμένων ρητρών, ο ΟΠΑΠ μοχλεύει την ισχύ του στην ευρύτερη αγορά των τυχερών παιχνιδιών εις βάρος άλλων δραστηριοτήτων. 

Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζεται ο ανταγωνισμός σε δευτερεύουσες υπηρεσίες, οι οποίες δεν σχετίζονται με τα τυχερά παίγνια.  

Κατόπιν της εξέτασης των στοιχείων του φακέλου της υπόθεσης, η έκθεση του εισηγητή προτείνει τα ακόλουθα: 

  1. Να διαπιστωθεί η παράβαση του άρθρου 1 του ν. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ και να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο για τη διάρκεια συμμετοχής της στην παράβαση για τους λόγους που εκτενώς αναφέρονται στην Εισήγηση.
  2. Να διαπιστωθεί η παράβαση του άρθρου 2 του ν. 3959/2011 και 102 ΣΛΕΕ και να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο για τη διάρκεια συμμετοχής της στην παράβαση για τους λόγους που εκτενώς αναφέρονται στην Εισήγηση.
  3. Να υποχρεωθεί η εταιρεία να παύσει την ως άνω διαπιστωθείσα παράβαση, στο βαθμό που αυτή συνεχίζεται και να παραλείπει αυτή στο μέλλον.
  4. Να απειληθεί η εταιρεία με πρόστιμο αν με απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού βεβαιώνεται η συνέχιση ή επανάληψη της διαπιστωθείσας παράβασης.

Οι προσφυγές έχουν υποβληθεί από 60 πρακτορεία, καθώς και από τον Αστικό Συνεταιρισμό «Επαγγελματίες Πράκτορες Παιγνιδιών Πρόγνωσης Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» (ΣΕΠΠΠ). 

Διαβάστε επίσης: ΟΠΑΠ: Στα 570 εκατ. τα έσοδα α’ εξαμήνου-Προμέρισμα €0,10

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Ολομέλεια της Επ. Ανταγωνισμού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News