Business & Finance Παρασκευή 22/10/2021, 18:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Τα νέα ποσοστά των ΤΜΕΔΕ – ΕΦΚΑ

Μετά την άσκηση των warrants

Attica Bank: Τα νέα ποσοστά των ΤΜΕΔΕ – ΕΦΚΑ

Σημαντική μείωση υπέστησαν τα μερίδια μετοχών του ΤΜΕΔΕ και του e-ΕΦΚΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank, ως απόρροια της έκδοσης των warrants του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τα οποία αφορούσαν τον αναβαλλόμενο φόρο.

Συγκεκριμένα, με το δημόσιο να καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος (68,2%) της τράπεζας, το ποσοστό των μετοχών του Ταμείου των Μηχανικών υποχώρησε από το 46,3% στο 14,7% ενώ το ποσοστό του ΕΦΚΑ από το 32,5% στο 10,3%.

Αναλυτικότερα:

  • το ΤΧΣ κατέχει 16.533.102 κοινές μετοχές και ποσοστό 68,2%
  • το ΤΜΕΔΕ κατέχει 3.561.102 κοινές μετοχές και ποσοστό 14,7% από 46,32%
  • ο ΕΦΚΑ κατέχει 2.485.563 κοινές μετοχές και ποσοστό 10,3% από 32,33% και 
  • οι λοιποί μέτοχοι 1.649.678 κοινές μετοχές και ποσοστό 6,8% από 21,35%.

Τέλος Οκτωβρίου η ΑΜΚ

Στο μεταξύ τρία επενδυτικά κεφάλαια προκρίνονται για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή τόσο του ΤΜΕΔΕ όσο και του ΤΧΣ.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από την εξέλιξη των συζητήσεων που διεξάγει η Τράπεζα σε συνεργασία με τους συμβούλους – ΑΧΙΑ Ventures και EUROXX – με βάση τις οποίες φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον των funds Bain, Ellington και JC Flowers.

Στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν έξι επενδυτικά κεφάλαια μεταξύ των οποίων και το Hinduja Group, που ανήκει σε οικογένεια Ινδών με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, το ενδιαφέρον του οποίου σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες δεν έχει οριστικοποιηθεί. 

Στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που στόχος είναι να φτάσει τα 240 εκατ. ευρώ προεξοφλείται και η συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ, που – σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις – θα παραμείνει βασικός μέτοχος, αυξάνοντας το ποσοστό του από το 14,7% που διαθέτει σήμερα μετά την απομείωση της αξίας του.

Ανοιχτό θέμα είναι άλλωστε και η συμμετοχή στην ΑΜΚ του ΤΧΣ, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της αύξησης, που θεωρείται αναγκαία προκειμένου η Τράπεζα να αποκαταστήσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Το ακριβές ύψος της συμμετοχής του Ταμείου είναι συνάρτηση της στάσης που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι μέτοχοι.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News