Business & Finance Τετάρτη 20/10/2021, 15:53
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΔΑΠ: Ξεκινά η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Πικέρμι – Στα 15,6 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

Μία από τις τέσσερις εργολαβίες του project

ΕΥΔΑΠ: Ξεκινά η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Πικέρμι – Στα 15,6 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

Την έναρξη των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στη δημοτική ενότητα Πικερμίου επισφράγισαν σήμερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιος Τόσιος, και ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε., Αθανάσιος Σίψας, παρουσία του δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς.  

Πρόκειται για τμήμα μίας από τις τέσσερις συνολικά εργολαβίες του έργου που σκοπεύει να αναμορφώσει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας αναπτυξιακές προοπτικές για την τοπική κοινωνία και περιβαλλοντικά οφέλη για τους κατοίκους της, σταματώντας παράλληλα τις χρηματικές κυρώσεις που επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ, ευρώ, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή 103 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων σε Πικέρμι, Ντράφι, Άγιο Σπυρίδωνα, Διώνη του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Θα συνδεθούν περισσότερα από 2.800 ακίνητα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής.

Το έργο χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90% από το Ταμείο Συνοχής (ΕΣΠΑ 2014-2020), με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Περιλαμβάνει δε, και την κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με το δίκτυο, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό project αφορά την εκ του μηδενός κατασκευή 230 χλμ. αποχετευτικού δικτύου του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, το οποίο θα συνδέσει 8.500 ακίνητα σε Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Πικέρμι, Ντράφι, Άγιο Σπυρίδωνα, Διώνη.

«Συνεχίζουμε την εφαρμογή του επενδυτικού μας προγράμματος στην Ανατολική Αττική με ταχείς ρυθμούς και έργα που θα ενσωματώνουν τις αρχές και τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τόσιος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News