Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 12:51
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Άκτωρ πίσω από το κέντρο καινοτομίας της Pfizer (φωτ.)

Η ανάπτυξη έχει συνολικό εμβαδόν 5.750 τ.μ.

Η Άκτωρ πίσω από το κέντρο καινοτομίας της Pfizer (φωτ.)

Η τεχνική εταιρεία Άκτωρ κατασκεύασε το κέντρο καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη (Thessaloniki Pfizer Digital &Global Hub) που αποτελεί μικρογραφία μίας μοντέρνας πόλης. Η ανάπτυξη βρίσκεται στο πρώην εμπορικό κέντρο «East Plaza» της Θεσσαλονίκης, και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα τεσσάρων κτιρίων. 

Η Άκτωρ πίσω από το κέντρο καινοτομίας της Pfizer (φωτ.)-1

Μέσω της αρχιτεκτονικής μελέτης και σχεδιασμού, το άλλοτε εμπορικό κέντρο μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο, open space χώρο γραφείων που αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 350 εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει χώρους και σημεία δημιουργικότητας και ευεξίας. 

Η Άκτωρ πίσω από το κέντρο καινοτομίας της Pfizer (φωτ.)-2

Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη λειτουργία μιας «μικρής πόλης», δημιουργώντας «μικρές γειτονιές» με συγκεκριμένη χρήση και υιοθετώντας σύγχρονες τάσεις και ψηφιακές τεχνολογίες στην εργασία.

Με συνολικό εμβαδόν 5.750 τ.μ, το νέο συγκρότημα κτιρίων καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών ενός εργασιακού περιβάλλοντος, προκειμένου να στεγάσει αμφιθεατρικά τις εσωτερικές εκδηλώσεις όλου του ανθρώπινου δυναμικού, να παρέχει ευέλικτους χώρους συναντήσεων και άνετα open space γραφεία, καθώς και χώρους χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες του Digital Hub. Βασική προτεραιότητα υπήρξε η εύκολη προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σημειώνεται ότι το αρχιτεκτονικό γραφείο EDJE έχει πραγματοποιήσει την αρχιτεκτονική μελέτη του κτηρίου. 

Η Άκτωρ πίσω από το κέντρο καινοτομίας της Pfizer (φωτ.)-3

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News