Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 11:52
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

COSMOTE: Συμφωνία με 34 χώρες για 5G Roaming 

Περιαγωγή με ταχύτητες 5G σε συνολικά 34 χώρες για τους συνδρομητές της COSMOTE 

COSMOTE: Συμφωνία με 34 χώρες για 5G Roaming 

Συνεργασία με νέες χώρες στα δίκτυα 5G κατέληξε η COSMOTE, έτσι ώστε οι πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα δίκτυα αυτά στο εξωτερικό. Με τις προσθήκες των Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Τσεχία και Φιλιππίνες, η COSMOTE έχει πλέον εξασφαλίσει συμφωνίες για 5G περιαγωγή με δίκτυα από 34 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Η COSMOTE προχώρησε σε συμφωνίες με ξένα δίκτυα για 5G Roaming από τον Δεκέμβριο του 2020 και έχει εξασφαλίσει για τους συνδρομητές της συνεργασίες με ξένους παρόχους. Οι συνδρομητές COSMOTE έχουν ήδη πρόσβαση σε 5G Roaming στις παρακάτω χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Η.Π.Α., Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ν. Κορέα, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Παρθένους Νήσους (Η.Π.Α.), Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες και Φινλανδία. 

Παράλληλα, πρόσβαση στις δυνατότητες του COSMOTE 5G έχουν και οι επισκέπτες στην Ελλάδα από 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας και της Ρωσίας.

Πρόσβαση στο 5G Roaming έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή), που διαθέτουν πιστοποιημένη 5G συσκευή συγκεκριμένων κατασκευαστών στις παραπάνω χώρες. Στις εν λόγω χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι συνδρομητές της COSMOTE απολαμβάνουν 5G Roaming χωρίς επιπλέον χρεώσεις, καθώς αξιοποιούν τις παροχές του προγράμματος που διαθέτουν στην Ελλάδα. Για τις χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε., μπορούν να ενεργοποιούν την υπηρεσία COSMOTE Travel Pass και να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα που έχουν στην Ελλάδα, με μία ημερήσια χρέωση.

Το δίκτυο COSMOTE 5G έχει ήδη ξεπεράσει το 50% της πληθυσμιακής κάλυψης στην Ελλάδα. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει ήδη φθάσει στο 97% και 90% αντίστοιχα, ενώ, σε συγκεκριμένες περιοχές, οι μέγιστες ταχύτητες του COSMOTE 5G ξεπερνούν το 1Gbps. Το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, με νέο στόχο το 60% πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News