Business & Finance Τρίτη 8/12/2020, 15:12
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΕΑ: Μόνο με «κούρεμα» οφειλών η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

ΕΕΑ: Μόνο με «κούρεμα» οφειλών η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

H συσσώρευση οφειλών που προς το παρόν έχουν «παγώσει» λόγω πανδημίας συνιστούν απειλή για τη βιωσιμότητα της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων. Μπροστά στο αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον, μόνη λύση θα μπορούσε να είναι ένα «κούρεμα» οφειλών, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα επηρεάζουν για πολύ καιρό ακόμη την ελληνική οικονομία, καθώς όλα δείχνουν ότι θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για την επαναφορά σε μία κανονικότητα. Ο ίδιος έχει θέσει δύο φορές τις τελευταίες ημέρες το θέμα ενός «κουρέματος» στον υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ αναφέρθηκε και στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κρίνοντας θετικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα κατανοήσει τη σοβαρότητα του ζητήματος για το σύνολο του επιχειρείν της χώρας και θα τολμήσει να προχωρήσει σε δραστικές λύσεις για ένα πρόβλημα που δεν προκλήθηκε με ευθύνη επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να συνεχιστεί η λειτουργία επιχειρήσεων και να διασωθούν θέσεις εργασίας και είμαι πεπεισμένος ότι θα απασχολήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς στην ίδια μοίρα βρίσκονται επιχειρήσεις από όλα τα κράτη-μέλη. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει τον αγώνα του προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό επιτάσσει το καθήκον μας και οι ανάγκες των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News