ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Με άλμα 6% προσπαθεί να σβήσει τις απώλειες του μήνα

Πλαστικά Θράκης: Με άλμα 6% προσπαθεί να σβήσει τις απώλειες του μήνα

Να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του τελευταίου μήνα, στον οποίο μετράει σωρευτικές απώλειες κοντά στο 20%, προσπαθεί σήμερα η μετοχή της Πλαστικά Θράκης. 

Λίγο μετά το μέσο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (14.30), ο τίτλος της θρακιώτικης εταιρείας αυξάνεται κατά 5,89% με αποτέλεσμα να κινείται στα 6,8 ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, μάλιστα, έφθασε έως και τα 6,95 ευρώ. 

Πλαστικά Θράκης: Με άλμα 6% προσπαθεί να σβήσει τις απώλειες του μήνα-1

Ώθηση δίνει η απόφαση της διοίκησης να διανείμει προμέρισμα για την χρήση του 2021, ύψους 0,1086 ευρώ ανά μετοχή (μικτό). Εξάλλου, στο α’ εξάμηνο του έτους, ο Όμιλος είχε εμφανίσει «έκρηξη» κερδών κατά 395% (48,2 εκατ. από 9,7 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020). 

Την ίδια ώρα, ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε σημαντικά και περιορίστηκε στα 11,3 εκατ. ευρώ από 38,2 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2020, δείγμα του «νοικοκυρέματος» που επικρατεί στα ταμεία. 

Παρά τα άκρως ικανοποιητικά μεγέθη του Ομίλου, η εικόνα της μετοχής τον Σεπτέμβριο ήταν απογοητευτική, καθώς απώλεσε σχεδόν το 20% της αξίας της, περιορίζοντας στο 70% τα συνολικά κέρδη από τις αρχές του 2021. 

Τo πτωτικό σερί ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και η μετοχή είχε σκαρφαλώσει άνω των 8 ευρώ, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Στη συνέχεια ακολούθησε μια πτωτική πορεία -με υψηλούς όγκους (ημερήσιος τζίρος άνω των 800.000 ευρώ) – χωρίς κάποια προφανή εξήγηση.

Πλαστικά Θράκης: Με άλμα 6% προσπαθεί να σβήσει τις απώλειες του μήνα-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News