Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 22:53
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Walmart: Θα προσλάβει 150.000 εργαζομένους για την εορταστική περίοδο

Walmart: Θα προσλάβει 150.000 εργαζομένους για την εορταστική περίοδο

Στην πρόσληψη 150.000 νέων εργαζομένων σκοπεύει να προχωρήσει η κορυφαία αλυσίδα λιανικής των ΗΠΑ, η Walmart, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την αυξημένη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.

Το βασικό είναι πως η πλειονότητα αυτών δεν θα είναι εποχικό προσωπικό, αλλά θα προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό με πλήρες ωράριο εργασίας. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση θα ζητήσει υπερωρίες από το σημερινό προσωπικό κατά τη διάρκεια των γιορτών, εκτιμώντας πως φέτος οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές και καλύτερες σε σχέση με πέρυσι.

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ψωνίσουν με όποιο τρόπο θέλουν, είτε μέσα από ένα κατάστημα, είτε με το σύστημα pickup, είτε ψωνίζοντας online», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. 

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ο όμιλος ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αυξήσεις ανεβάζοντας το ωρομίσθιο κατά τουλάχιστον 1 δολάριο για τουλάχιστον 565.000 υπαλλήλους. Με τον τρόπο αυτό το ωρομίσθιο κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε γύρω στα 16,40 δολάρια.

Γενικότερα, οι όμιλοι λιανικής αυξάνουν τους μισθούς και προσφέρουν και άλλα κίνητρα προκειμένου να προσελκύσουν νέο αλλά και να κρατήσουν το υφιστάμενο προσωπικό τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση των εορτών, που αρχίζει μία μέρα μετά την Αργία των Ευχαριστιών και συνεχίζεται έως τις αρχές Ιανουαρίου. 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα και η άλλη μεγάλη αλυσίδα, η Target, ανακοίνωσε, εν όψει της εορταστικής περιόδου, πως θα προχωρήσει σε σημαντικές προσλήψεις τουλάχιστον 100.000 επιπλέον υπαλλήλων στα καταστήματα της σε όλη τη χώρα, αν και θα πρόκειται κυρίως για εποχικούς εργαζομένους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News