Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 15:48
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρώπη – ΗΠΑ: Τι ποσοστό των μελών δ.σ. είναι γυναίκες

Η Ευρώπη αφήνει πίσω τις ΗΠΑ στην ισότητα φύλων

Ευρώπη – ΗΠΑ: Τι ποσοστό των μελών δ.σ. είναι γυναίκες

Την παρουσία περισσότερων γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των ευρωπαϊκών εταιρειών σε σχέση με των αμερικανικών, διαπιστώνει έρευνα του Bloomberg για την έμφυλη ισότητα στο επιχειρείν.

Συγκεκριμένα, το 37% των μελών των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών του Stoxx Europe 600 είναι γυναίκες, με το αντίστοιχο ποσοστό στις εταιρείες του S&P 500 να περιορίζεται μόλις στο 30%.

Αν και η πλήρης ισότητα ανδρών – γυναικών απαιτεί πολλή προσπάθεια και κόπο, εντούτοις φαίνεται ότι η Ευρώπη έχει πραγματοποιήσει μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η καθιέρωση ποσοστώσεων στα διοικητικά συμβούλια, κάτι το οποίο εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ αριθμό γυναικών σε κάθε διοίκηση.

Στο μεταξύ, η έμφυλη ισότητα αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε κεντρικό ζήτημα διαχείρισης για το επιχειρείν, καθώς αρκετοί επενδυτές αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψη τους και τέτοιου είδους παραμέτρους στην αξιολόγηση των εταιρειών.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο τομέας των ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Κυβερνησιμότητα) έχει  καθοριστικό παράγοντα σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η διαμόρφωση του επιτοκίου δανεισμού μιας επιχείρησης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News