Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 12:46
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Green Cola: Με 13% «έτρεξαν» οι πωλήσεις το 2020 – Σημαντική επέκταση στις ΗΠΑ

Αισιοδοξία για διψήφιο ρυθμό αύξησης και το 2021

Green Cola: Με 13% «έτρεξαν» οι πωλήσεις το 2020 – Σημαντική επέκταση στις ΗΠΑ

Κατά 13% αυξήθηκε ο τζίρος της Green Cola Hellas μέσα στο 2020, ένα ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε κύκλο εργασιών 15,2 εκατ. ευρώ (έναντι 13,4 εκατ. ευρώ το 2019), δείγμα της δυναμικής παρουσίας της εταιρείας από την Ορεστιάδα σε μια σειρά κλάδων. 

Βασική παράμετρο, άλλωστε, για την ενίσχυση των πωλήσεων της ελληνικής εταιρείας, αποτέλεσε η διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου, με την είσοδο στην αγορά των Green Mocktails (Mojito, Μαστίχα, Pink Grapefruit και Ρόδι), καθώς και η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των Green Flavors, τα οποία συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδιο στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η εταιρεία, μάλιστα, αναμένει ότι οι πωλήσεις για το σύνολο του 2021 θα «τρέξουν» εκ νέου με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, κάτι το οποίο έχει προδιαγραφεί από το +15% του α’ 8μήνου.

Όσον αφορά τον δεύτερο πυλώνα ανάπτυξης, αυτόν της επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού, η Green Cola ενίσχυσε σημαντικά την παρουσία της στην αμερικάνικη αγορά, όπου διαθέτει και τοπική παραγωγή σε εγκαταστάσεις συνεργάτη έξω από την Βοστώνη.

Έχοντας ήδη από το 2020 παρουσία σε τρεις μεγάλες αλυσίδες λιανικής -και συγκεκριμένα την Wholefoods, την Market Basket και την HEB- η Green Cola τοποθετήθηκε μέσα στο 2021 σε άλλα τρία σημαντικά δίκτυα, την Stop & Shop του Ομίλου Ahold, την Meijer, αλλά και την United του Ομίλου Albertson’s, τριπλασιάζοντας τα σημεία πώλησης.

Παράλληλα, επέκτεινε την παρουσία της στο online κανάλι πωλήσεων, καθώς μετά την AMAZON είναι πλέον διαθέσιμη και μέσω της WΑLMART MARKETPLACE, του μεγαλύτερου παγκόσμιου retailer.

H Green Cola παράλληλα με την εδραίωση και διεύρυνσή της στην αμερικανική αγορά, συνεχίζει να υλοποιεί το πλάνο ανάπτυξης και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, παρουσιάζοντας μια σημαντική αύξηση πωλήσεων στις βαλκανικές χώρες και τη Μέση Ανατολή, για τις οποίες η παραγωγή πραγματοποιείται από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ορεστιάδα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News