Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 19:36
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Επιστροφή κεφαλαίου 0,29 ευρώ στους μετόχους

Θα προηγηθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

Prodea: Επιστροφή κεφαλαίου 0,29 ευρώ στους μετόχους

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, αποφάσισε η γενική συνέλευση της Prodea ΑΕΕΑΠ. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο της εισηγμένης: 

Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 3 σε 2,71 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους, ύψους 0,29 ευρώ ανά μετοχή.  

Μετά την παραπάνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται στο ποσό των 692.390.187 ευρώ, διαιρούμενο σε 255.494.534 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,71 ευρώ. 

Οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α., με τη νέα ονομαστική αξία, από τις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα που σταματάει να ισχύει και το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου. 

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής έχει οριστεί η 5η Οκτωβρίου. Η πληρωμή θα γίνει μέσω της Εθνικής Τράπεζας, ως ακολούθως: 

  • Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο ΣΑΤ (Τράπεζες, θεματοφύλακες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.  
  • Ειδικά στις περιπτώσεις καταβολής σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής θα διενεργείται μέσω του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News