Business & Finance Παρασκευή 24/09/2021, 11:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tesla: Νέος σταθμός Superchargers στον Ψαθόπυργο

Tesla: Νέος σταθμός Superchargers στον Ψαθόπυργο

Τον δεύτερο σταθμό Supercharger στην Ελλάδα εγκαινίασε η Tesla. Πρόκειται για έναν σταθμό ταχείας φόρτησης στον Ψαθόπυργο, στην εθνική οδό A8, που συνδέει την Αθήνα με την Πάτρα. 

Ο νέος σταθμός έχει 8 superchargers, 4 σε κάθε πλευρά της εθνικής οδού. Όπως και οι 6 που βρίσκονται στο Galden Hall μπορούν να επαναφορτίσουν τα μοντέλα Model S, Model X και Model 3 και Model Y μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ώρες. Το όχημα ειδοποιεί αυτομάτως μέσω της εφαρμογής της Tesla πότε έχει αρκετή ενέργεια ώστε να συνεχίσει το ταξίδι. Συνήθως δεν είναι αναγκαία η φόρτιση άνω του 80%.Tesla: Νέος σταθμός Superchargers στον Ψαθόπυργο-1

Με κόστος στα 0,35 ευρώ ανά kWh η φόρτιση είναι φθηνότερη από τον ανεφοδιασμό σε παραδοσιακό όχημαμε κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σημειώνεται ότι για καθημερινή χρήση, οι ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla μπορούν να φορτίζουν στο σπίτι ή στο γραφείο, σε μια τυπική πρίζα ή σε ένα wallbox.

Tesla: Νέος σταθμός Superchargers στον Ψαθόπυργο-2

Tο επόμενο βήμα της εταιρείας του Ίλον Μασκ θα είναι να εγκαινιάσει σταθμό με superchargers στην Καρδίτσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ στο τέταρτο τρίμηνο θα ανοίξει έναν τέταρτο στη Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται και στον διαδραστικό χάρτη της εταιρείας. 

Εν τω μεταξύ η εταιρεία άρχισε τις παραδόσεις Model Y αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα και από σήμερα όλοι θα μπορούν να το δουν από κοντά, αφού θα βρίσκεται στο Galden Hall.

Tesla: Νέος σταθμός Superchargers στον Ψαθόπυργο-3

Με τιμή εκκίνησης τα 60.990 ευρώ το Model Y είναι ένας πλήρως ηλεκτρικό, μεσαίου μεγέθους SUV.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News