ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurocatering: Μπαίνει στους χυμούς – Σημαντικές επενδύσεις εντός και εκτός συνόρων

Eurocatering: Μπαίνει στους χυμούς – Σημαντικές επενδύσεις εντός και εκτός συνόρων

Στην παραγωγή χυμών σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί η Eurocatering, γνωστή στο ευρύ κοινό από τις έτοιμες σαλάτες με το σήμα «Φρεσκούλης», σχέδιο που αναμένεται να αναπτυχθεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που διαθέτει η εταιρεία στη Λιβαδειά.

Τούτο δεν σημαίνει ότι αλλάζει ο σχεδιασμός σε ό,τι αφορά την κατηγορία των σαλατών. Κάθε άλλο, μάλιστα, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει σημαντικές επενδύσεις εντός κι εκτός συνόρων με νέες μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα και Βουλγαρία, καθώς και περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά των Βαλκανίων.

Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων διαδραματίζει και η είσοδος στην εταιρεία στις αρχές του έτους των funds EOS Capital Partners (με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη) και Elikonos 2 S.C.A. SICAR, τα οποία απέκτησαν σημαντική μειοψηφική συμμετοχή έναντι 11 εκατ. ευρώ (7 εκατ. ευρώ το EOS και 4 εκατ. ευρώ το Elikonos).

Μάλιστα, ο ιδρυτής κι επικεφαλής της εταιρείας κ. Χρυσόστομος Μαυρόπουλος εξετάζει σε συνεργασία με το EOS το ενδεχόμενο συνεπένδυσης σε εταιρεία έτοιμων γευμάτων, καθώς και σε εταιρεία παραγωγής μανιταριών.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή νέας μονάδας στην Ελλάδα, ο σχεδιασμός της Eurocatering περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας μονάδας στις Αχαρνές Αττικής (στην περιοχή διαθέτει εργοστάσιο η εταιρεία ήδη από το 2004, αλλά έχει προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου με σκοπό την επέκταση των κτιριακών της εγκαταστάσεων) με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στα 350.000 τεμάχια ημερησίως από 100.000 τεμάχια σήμερα.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Στο εργοστάσιο που υπάρχει σήμερα στη Λειβαδιά εξετάζεται η δραστηριοποίηση της εταιρείας στην παραγωγή φρέσκων χυμών. Η Eurocatering προχωρά επίσης στην λειτουργία χώρου πώλησης χονδρικής στην αγορά του Ρέντη, ενώ σε ξεχωριστό τμήμα θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις των περίπου 1600 κωδικών της εταιρείας.

Τι σχεδιάζει στη Βουλγαρία

Τα σχέδια στη Βουλγαρία, εκεί όπου από τις αρχές του έτους η Eurocatering προχώρησε στην εξαγορά της βουλγαρικής εμπορικής εταιρείας MS Fresh BG, η οποία έχει ήδη μετονομαστεί σε Eurocatering BG, περιλαμβάνουν την κατασκευή εργοστασίου στη βιομηχανική περιοχή της Σόφιας. Για τον σκοπό αυτό η Eurocatering έχει ήδη αγοράσει έκταση 45 στρεμμάτων με στόχο την κατασκευή εργοστασίου 3.500 τ.μ. με δύο γραμμές παραγωγής και παραγωγική δυνατότητα 65.000 τεμαχίων ημερησίως. Πρόκειται για επένδυση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά της εμπορικής εταιρείας και η κατασκευή μονάδας παραγωγής έχουν ως στόχο την ενίσχυση της Eurocatering τόσο στη Βουλγαρία όσο και στη Ρουμανία μέσα κυρίως από την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό αλυσίδων σούπερ μάρκετ στις δύο αυτές χώρες.

Η Eurocatering  ιδρύθηκε το 2000 στην Κεντρική Αγορά Αθηνών και από τότε μέχρι σήμερα τροφοδοτεί τον κλάδο μαζικής εστίασης, τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής και χονδρικής πώλησης, αλλά και τοπικά σημεία λιανικής πώλησης με έτοιμα προς χρήση και κατανάλωση φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το 2004 η εταιρεία σύστησε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τις πλυμένες και κομμένες σαλάτες με το σήμα «Φρεσκούλης».

Σήμερα η Eurocatering διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά, κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα κι ένα στόλο από 65 ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία. Η Eurocatering έχει επίσης εμπορική παρουσία και δικό της δίκτυο διανομής στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω θυγατρικής της.

Το 2019 η εταιρεία είχε πωλήσεις 35,8 εκατ. ευρώ, κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 2,8 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 1,4 εκατ. ευρώ. Tο 2020 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 38,7 εκατ. ευρώ με λειτουργικά κέρδη άνω των 3,1 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News