Business & Finance Δευτέρα 7/12/2020, 14:08
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην ΑΚΤΩΡ η λειτουργία και συντήρηση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης

Στην ΑΚΤΩΡ η λειτουργία και συντήρηση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης

Στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών «Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού 64.510.560 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) προχώρησε η ΑΚΤΩΡ με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Πρόκειται για σύμβαση πενταετούς διάρκειας με προαίρεση για επέκταση ενός έτους, η οποία πέραν της παροχής μιας σειράς υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, σημαντικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική αναβάθμιση της εγκατάστασης.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών για την ενεργειακή βελτιστοποίηση της εγκατάστασης και την επίτευξη των ενεργειακών στόχων που έχει θέσει η ΕΥΑΘ.

«Η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέχει ηγετική θέση στα έργα επεξεργασίας λυμάτων, χάρη στην εκτεταμένη εμπειρία που έχει αποκτήσει στην κατασκευή μονάδων επεξεργασίας στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Αιθιοπία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κολομβία κ.α,», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι η ΑΚΤΩΡ είχε αναλάβει και την κατασκευή, καθώς και την πολυετή λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News