Business & Finance Τετάρτη 22/09/2021, 17:56
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έπιπλα «made in Greece» θα συνεχίσει να αγοράζει η Κομισιόν

Από τις Σέρρες στις Βρυξέλλες

Έπιπλα «made in Greece» θα συνεχίσει να αγοράζει η Κομισιόν

Αποκλειστικός προμηθευτής της Κομισιόν ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχή πενταετία ο ΔΡΟΜΕΑΣ, μετά την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια επίπλων γραφείου.

Το ύψος των προμηθειών εκτιμάται ότι θα φθάσει έως τα 25 εκατ. ευρώ.

Στον διαγωνισμό, τον οποίο κέρδισε η ελληνική εταιρεία, συμμετείχαν επιχειρήσεις τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις ΗΠΑ.

Τα νέα έπιπλα, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρομέας ιδρύθηκε το 1979, έχοντας ως έδρα τη βιομηχανική περιοχή των Σερρών. Σήμερα, λειτουργεί πέντε διαφορτικές μονάδες παραγωγής, συνολικής έκτασης 115.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η ελληνική εταιρεία για το σύνολο του 2020 είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται σε 9,9 εκατ. ευρώ έναντι 7,9 εκατ. ευρώ το 2019.

Η ενημέρωση της εισηγμένης

Για τρίτη συνεχή πενταετία ο ΔΡΟΜΕΑΣ ανακηρύχθηκε αποκλειστικός Προμηθευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από διεθνή Διαγωνισμό «Προμήθειας επίπλων γραφείου σχεδιασμένων με βιώσιμο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο». Το ύψος των προμηθειών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 22-25 εκατομμύρια ευρώ. Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική. Οι τεχνικές προδιαγραφές απαιτούσαν αυστηρή και λεπτομερή τήρηση των προδιαγραφών και των προτύπων ΕΝ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πρώτες ύλες, την εργονομία, την αντοχή, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί μετά την παρέλευση της δεκαήμερης προθεσμίας υποβολής ενστάσεων που τυχόν θα υποβληθούν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News