Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 21:01
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Boeing: Ποιοι αερομεταφορείς θα παραγγείλουν τα περισσότερα αεροσκάφη την επόμενη 20ετία

Boeing: Ποιοι αερομεταφορείς θα παραγγείλουν τα περισσότερα αεροσκάφη την επόμενη 20ετία

Oι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς χαμηλού κόστους θα είναι αυτοί που θα καθοδηγήσουν τη ζήτηση για νέα αεροσκάφη στην περιοχή την προσεχή 20ετία, σύμφωνα με τη Boeing, καθώς θα αντικαταστήσουν το «γερασμένο» στόλο τους με νέα αεροσκάφη μεγαλύτερης ενεργειακής επάρκειας. 

Η Boeing προβλέπει ότι οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης θα παραγγείλουν 7.100 νέα αεροσκάφη μονού διαδρόμου, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για διαδρομές μικρών αποστάσεων, την περίοδο από σήμερα έως το 2040, με τις εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair, να καθοδηγούν τη ζήτηση. Από τα 7.100, η ζήτηση για τα 3.000 αναμένεται εντός της επόμενης δεκαετίας. Να σημειωθεί ότι στα μικρά αεροσκάφη, επικρατεί έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στο 737 της Boeing και το Α320 και Α321 της Airbus.  

Η ζήτηση για αεροσκάφη στην Ευρώπη θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Boeing Ντάρν Χάλστ. 

«Προβλέπουμε ότι η ζήτηση για νέα αεροσκάφη θα αυξηθεί 40% από τις εταιρείες χαμηλού κόστους», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Οσο για τα μεγαλύτερα αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων, η Boeing προβλέπει ότι η ζήτηση θα φθάσει τα 1.545 νέα αεροσκάφη στην Ευρώπη σε ορίζοντα 20ετίας. 

Πολλές παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, όπως IAG, o μητρικός όμιλος της British Airways και Air France, έχουν συστήσει τους δικούς τους βραχίονες χαμηλού κόστους, όπως η Vueling και η Transavia. 

H Ryanair, ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Boeing στην Ευρώπη, διέκοψε απότομα στις αρχές Σεπτεμβρίου τις συζητήσεις της με τον αμερικανικό όμιλο αεροναυπηγικής για τη νέα παραγγελία των 10 μεγαλύτερων 737 MAX, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω διαφορών στις τιμές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News