Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 16:47
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Project για κουτάκια μπύρας με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα

Μαζί με την Budweiser 

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Project για κουτάκια μπύρας με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα

Σε πιλοτικό πρόγραμμα για την παραγωγή κουτί μπύρας με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι σήμερα, συμμετέχει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία λαμβάνει μέρος στο περιβαλλοντικό project της Budweiser Brewing, θυγατρικής της AB InBev στη Βρετανία. 

Στόχος είναι η παραγωγή 5 εκατ. κουτιών μπύρας Budweiser χωρητικότητας 440 ml, με ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις σε άνθρακα, με την χρήση της τελευταίας τεχνολογίας αδρανούς ανοδίου (inert anode), το οποίο θα παράγεται με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.  

Τα κουτιά που θα παραχθούν, θα έχουν το χαμηλότερο μέχρι σήμερα αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κουτιά της AB InBev και αναμένεται να είναι διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου από το φθινόπωρο του 2021. 

Πέραν της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στο project θα συμμετάσχουν: 

  • Rusal, θυγατρική εταιρία με δραστηριότητα στον χώρο της μεταλλουργίας της En+Group, του μεγαλύτερου παραγωγού αλουμινίου χαμηλής περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα 
  • Canpack, εταιρία με παγκόσμια δραστηριότητα στην παραγωγή αλουμινένιων κουτιών αναψυκτικών 

Τα κουτιά θα παραχθούν από την Canpack UK, η οποία θα αξιοποιεί 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενώ βασικό υλικό της παραγωγής θα είναι ελάσματα αλουμινίου της Εlval. Για την παραγωγή του μετάλλου των κουτιών το πρωτογενές αλουμίνιο που συνήθως χρησιμοποιείται, αντικαταστάθηκε από το Allow Inerta –αλουμίνιο ιδιαίτερα χαμηλών απαιτήσεων σε άνθρακα– το οποίο παράγεται από την Rusal με την χρήση της πρωτοποριακής και μηδενικών ρύπων τεχνολογίας αδρανούς ανοδίου (inert anode).  

Η πλήρωση των κουτιών θα γίνει στα εργοστάσια ζυθοποιίας της Budweiser Brewing Group UK&I στο Magor της Νότιας Ουαλίας καθώς και στο Samlesbury του Lancashire στη Μ. Βρετανία, αξιοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές. 

Αυτή η νέα διαδικασία εξασφαλίζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα κουτιά αλουμινίου της ΑΒ InBev μέχρι σήμερα. Το νέο κουτί θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμο για πάντα, φέρνοντας στους καταναλωτές το μέλλον των βιώσιμων συσκευασιών χαμηλού άνθρακα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News