Business & Finance Δευτέρα 20/09/2021, 22:45
IPOS

Universal Music: Ετοιμη για το αυριανό ντεμπούτο της στο Άμστερνταμ

Universal Music: Ετοιμη για το αυριανό ντεμπούτο της στο Άμστερνταμ

Στα 33,5 δισ.ευρώ αποτιμάται η Universal Music Group εν όψει του αυριανού ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο του Αμστερνταμ. 

Η γαλλική Vivendi διαχωρίζεται πλέον από τη Universal, της οποίας η τιμή αναφοράς για την είσοδό της στο χρηματιστήριο διαμορφώθηκε στα 18,5 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Euronext. 

Η εισαγωγή της Universal Music θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη IPO στην Ευρώπη στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και θα μεταβιβάσει το 60% των μετοχών σε μετόχους της Vivendi. Ενας από τους μεγάλους κερδισμένους από την αυριανή εισαγωγή θα είναι ο Γάλλος μεγιστάνας των μίντια Βινσέντ Μπολορέ, που διαθέτει μερίδιο ελέγχου στη Vivendi θα λάβει μετοχές αξίας 6 δισ.ευρώ με βάση την σημερινή τιμή μετοχής. 

Η Univeral στοιχηματίζει ότι η άνθηση του streaming που καθοδηγήθηκε από τη Spotify έχει ακόμη μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης σε μία μουσική βιομηχανία στην οποία κυριαρχεί από κοινού με τη Warner και τη Sony Music, τμήμα της Sony Group. 

Στον όμιλο «ανήκουν» διάσημα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος όπως η Lady Gaga, η Taylor Swift, o Drake, η Ariana Grande, αλλά και τα δικαιώματα των Beatles και του Bob Dylan. Κάποιοι επενδυτές υψηλού προφίλ έχουν ήδη αποκτήσει μεγάλα μερίδια στη Universal, ποντάροντας εν μέρει στο μακρύ κατάλογο ονομάτων της εταιρείας. Ευελπιστούν επίσης ότι η εταιρεία μπορεί να συνάψει συμφωνίες με πλατφόρμες των social media, όπως το YouTube της Alphabet και το TikTok. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News