Business & Finance Παρασκευή 17/09/2021, 22:04
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιός κινέζος μεγιστάνας έχασε τον περισσότερο πλούτο σε ολόκληρο τον πλανήτη

Ποιός κινέζος μεγιστάνας έχασε τον περισσότερο πλούτο σε ολόκληρο τον πλανήτη

Πρόκειται για το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των επιπτώσεων που έχουν τα μέτρα του Πεκίνου στους δισεκατομμυριούχους από τον χώρο της τεχνολογίας, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προσπαθεί να εφαρμόσει τη νέα κοινωνική πολιτική του για ευημερία σε όλους αλλά και να τιθασσεύσει τους τεχνολογικούς κολοσσούς του ιδιωτικού τομέα. Η μετοχή της Pinduoduo έχει υποχωρήσει στη διάρκεια του τρέχοντος έτους περισσότερο και από την αντίστοιχη της Alibaba και από της Tencent. 

Η μετοχή της Pinduoduo υπό τη μορφή ADR έχει υποχωρήσει φέτος 44% συγκριτικά με την πτώση 33% της Alibaba και 18% της Tencent στο Χονγκ Κονγκ. 

Ο Χουάνγκ, που ελέγχει το 28% της Pinduoduo, ίδρυσε την εταιρεία το 2015 η οποία πολύ γρήγορα αναδείχθηκε σε «γίγαντα» του ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαθέτει 788 εκατ. ενεργούς χρήστες, με βάση τα στοιχεία του περυσινού Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τα 779 εκατ. χρηστών της Alibaba στις online πλατφόρμες της. 

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει φθάσει τα 178 δισ.δολάρια, προτού υποχωρήσει στα 125 δισ.δολάρια. Ο Χουάνγκ, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 35 δισ.δολάρια, παραιτήθηκε από το αξίωμα του διευθύνοντος συμβούλου πέρυσι, ενώ το φετινό Μάρτιο αποχώρησε και από το αξίωμα του προέδρου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News