Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 16:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Πράσινο φως στο reverse split

Εγκρίθηκαν τα θέματα της έκτακτης Γ.Σ.

Attica Bank: Πράσινο φως στο reverse split

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους έως 240 εκατ. ευρώ, ενέκριναν οι μέτοχοι της Attica Bank, οι οποίοι άναψαν πράσινο φως στη διαδικασία του reverse split.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, οι μέτοχοι ενέκριναν τα εξής θέματα:

  • Το reverse split των μετοχών, με την αντικατάσταση 60 παλαιών μετοχών με 1 νέα μετοχή, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0, 30 ευρώ σε 18 ευρώ και εν συνεχεία τη μείωσή της σε 0,20 ευρώ, προκειμένου να σχηματίσει ειδικό αποθεματικό 136.838.692,60 ευρώ
  • Εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Ο πρόεδρος της τράπεζας, Κωνσταντίνος Μακέδος, στηv ομιλία του προς τους μετόχους, χαρακτήρισε το 2021 ως έτος σταθμός για την Attica Bank, καθώς «σηματοδοτεί αφενός την ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας για την πλήρη και οριστική εξυγίανσή της και αφετέρου τη μετάβασή της, σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης».

«Και δεν είναι μόνο η δυναμική αντιμετώπιση των συνεπειών του παρελθόντος. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, με στιβαρό σχεδιασμό και πίστη στις στρατηγικές μας επιλογές, τις οποίες τηρούμε απαρέγκλιτα και εφαρμόζουμε με συνέπεια» πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Η Attica Bank γυρίζει σελίδα, μεταβαίνοντας από την εποχή της εσωστρέφειας, στην εποχή της δυναμικής επανεκκίνησης και της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα αφορά τους μετόχους, τους εργαζομένους, τους πελάτες και την πραγματική οικονομία».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News