ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Στην EVO Payments οι υπηρεσίες καρτών;

Με την αμερικανική EVO Payments

Εθνική Τράπεζα: Στην EVO Payments οι υπηρεσίες καρτών;

Κοντά σε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική EVO Payments για την αξιοποίηση του κλάδου υπηρεσιών αποδοχής καρτών βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, ακολουθώντας την ευρύτερη τάση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Τράπεζα και η Evo Payments εξετάζουν το ενδεχόμενο να συγκροτήσουν ένα joint venture, στο οποίο θα μεταβιβαστούν οι υπηρεσίες αποδοχής καρτών και στο οποίο το πλειοψηφικό πακέτο θα ανήκει στην αμερικανική εταιρεία.

Εφόσον οι διαπραγματεύσεις τελεσφορήσουν, τότε θα πρόκειται για την 3η διαδοχική συμφωνία των ελληνικών τραπεζών για την αξιοποίηση των εν λόγω υπηρεσιών.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί η συμφωνία της Alpha Bank με την ιταλική Nexi, ενώ η Πειραιώς είχε προσφάτως διαθέσει το 100% του κλάδου υπηρεσιών POS στην Euronet.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαγωνιστική διαδικασία της Eurobank, η οποία φέρεται να συζητάει με τη Nexi και τη γαλλική Wordline. Ο προτιμητέος επενδυτής αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η Worldline υπέγραψε στα τέλη Μαΐου συμφωνία εξαγοράς του 92,5% της Cardlink από τον Όμιλο Quest. Ανάλογα με το ποιος θα επικρατήσει στη διαγωνιστική διαδικασία της Eurobank, επομένως, θα καθοριστεί και ποιος από τους δύο ομίλους -Nexi ή Wordline- θα ισχυροποιήσει τη θέση του στην ελληνική αγορά. 

Κοινό παρονομαστή των παραπάνω κινήσεων αποεπένδυσης ή συνεργασίας αποτελεί το γεγονός ότι ο τομέας των πληρωμών καθοδηγείται πλέον από τις τεχνολογικές εξελίξεις και γι’ αυτό οι συνεργασίες με τεχνολογικούς κολοσσούς αποτελούν μονόδρομο για την περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News