Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 22:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Amazon: Προσφέρει δωρεάν πανεπιστημιακή μόρφωση σε εργαζομένους της

Amazon: Προσφέρει δωρεάν πανεπιστημιακή μόρφωση σε εργαζομένους της

Τα τετραετή δίδακτρα για τους περισσότερους από τους 750.000 ωριαίους εργαζομένους της στις ΗΠΑ που θέλουν να φοιτήσουν σε κάποιο κολέγιο, προσφέρει η Αmazon, προκειμένου να προσελκύσει νέο προσωπικό αλλά και να κρατήσει το ήδη υπάρχον στη σημερινή «σφιχτή» αγορά εργασίας.

Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο, η Amazon για πρώτη φορά θα πληρώσει τα δίδακτρα, τις προμήθειες, τα βιβλία και τα μεταφορικά, μεταξύ άλλων εξόδων, στους ωριαίους εργαζομένους της που θέλουν να αποκτήσουν ένα πανεπιστημιακό πτυχία.

Επίσης, θα αρχίσει να καλύπτει και προγράμματα για την εκμάθηση ξένης γλώσσας για τους εργαζομένους της.

Οι εργαζόμενοι της Amazon που απασχολούνται στην εταιρεία για τουλάχιστον 90 ημέρες μπορούν να κάνουν χρήση αυτης της προσφοράς, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να απασχολούνται part-time στην εταιρεία, ενώ θα παρακολουθούν συγχρόνως και τα μαθήματά τους. Δεν έχουν το δικαίωμα ωστόσο όσοι εργάζονται στo τμήμα Whole Foods της Amazon.  

Η Amazon προβαίνει στην κίνηση αυτή καθώς πολλοί όμιλοι λιανικής στις ΗΠΑ δυσκολεύονται να προσλάβουν νέο προσωπικό τόσο για τα καταστήματά τους όσο και για τις αποθήκες τους. Τον Ιούλιο, υπήρχαν 879.000 ανοικτές θέσεις εργασίας στην αγορά λιανεμπορίου και 222.000 στον χώρο των μεταφορών και των logistics, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News