Business & Finance Πέμπτη 9/09/2021, 21:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Microsoft: Νέα αναβολή για την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο

Microsoft: Νέα αναβολή για την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο

Επ΄αόριστον θα αναβάλλει την επαναλειτουργία των κεντρικών της γραφείων στην Ουάσιγκτον αλλά και των υπόλοιπων γραφείων της στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Microsoft. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός είχε δώσει στα τέλη Αυγούστου ως ημερομηνία επιστροφής των εργαζομένων τις 4 Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να δώσει τώρα νέα ημερομηνία. 

Η απόφαση, η οποία αφορά περισσότερους από 103.000 εργαζομένους της Microsoft στις ΗΠΑ, αντανακλά την συγκρατημένη στάση που έχουν υιοθετήσει οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες για την επαναφορά του προσωπικού στις εταιρικές εγκαταστάσεις μετά την πρόσφατη άνοδο των νοσηλειών και των θανάτων από κορωνοϊό.

Αντίστοιχα, η Αmazon είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι οι εργαζόμενοί της θα επέστρεφαν στο γραφείο τον Ιανουάριο του 2022. Την ίδια χρονική στιγμή, η Microsoft μετέθεσε την ημερομηνία επιστροφής στο γραφείο από τις 7 Σεπτεμβρίου, που είχε ανακοινώσει αρχικά, στις 4 Οκτωβρίου. Τώρα, η Microsoft εμφανίζεται λιγότερο συγκεκριμένη. 

«Δεδομένης της αβεβαιότητας για τον κορωνοϊό, αποφασίσαμε να μην επιχειρήσουμε να προβλέψουμε μια νέα ημερομηνία για την πλήρη επαναλειτουργία των γραφείων μας και να ανοίξουμε τα γραφεία μας στις ΗΠΑ όταν θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε με ασφάλεια με βάση τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Τζάρεντ Σπαράτο.

Το Facebook και η Google ακολούθησαν την Amazon ανακοινώνοντας ότι θα επιτρέψουν στους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στο γραφείο στις ΗΠΑ το 2022, που σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι θα χρειαστεί να δουλέψουν εξ αποστάσεως για δύο ακόμη χρόνια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News