Business & Finance Πέμπτη 9/09/2021, 14:34
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΕ: Στήριξη και ενίσχυση των επενδύσεων το 2022

ΕΤΕ: Στήριξη και ενίσχυση των επενδύσεων το 2022

Στη στήριξη και ενίσχυση των επενδύσεων που σχεδιάζουν οι επιχειρήσεις, θα δώσει το μεγάλο βάρος το 2022 η Εθνική Τράπεζα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς στη  Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μυλωνάς μαζί τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ Γκίκα Χαρδούβελη πραγματοποιούν περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα δύο στελέχη της τράπεζας πραγματοποιούν επισκέψεις σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες της περιφέρειας και κάνουν συναντήσεις με πολλούς επιχειρηματίες κατά την περίοδο αυτή.

Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην τράπεζα, η διοίκησή της σε μία σειρά από εκδηλώσεις–δείπνα που οργανώνει για τους επιχειρηματίες πελάτες της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τα νέα προϊόντα που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους πελάτες, μετά τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Επίσης παρουσιάζει τις νέες συμβουλευτικές υπηρεσίες της τις οποίες παρέχει παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις, προς τις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη συμμετοχή των επιχειρήσεων και τη στήριξη των επενδύσεων τις οποίες σχεδιάζουν να υλοποιήσουν, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος για κέρδη και NPE’s

Ο κ. Μυλωνάς στο μεταξύ, αφού αναφέρθηκε στην πρόοδο που πέτυχε η Εθνική Τράπεζα, μειώνοντας τα «κόκκινα δάνεια» από 15,4 δισ. ευρώ το 2018 σε 4 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, επισήμανε ότι η τράπεζα θα μειώσει περαιτέρω τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μέσα στον επόμενο χρόνο, πλησιάζοντας τα επίπεδα των άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Τόνισε, ακόμη, ότι η Εθνική έχει στόχο να φθάσει στο τέλος του 2022 τα 500 εκατ. λειτουργικά κέρδη, σημειώνοντας 9% απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων. 

Γκ. Χαρδούβελης: «Η χώρα μας έχει μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα»

Στο πρώτο δείπνο προς τους πελάτες της στη Θεσσαλονίκη, χθες, την εκδήλωση άνοιξε ο  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία φαίνεται να τελειώνουν. Ξεπερνάμε τα χειρότερα της πανδημίας και αφήνουμε πίσω την εποχή της κρίσης. Γυρίζουμε σελίδα. Και δεν είμαστε μόνοι.  Η έξοδος απο την πανδημική κρίση αποτελεί κοινό στόχο όλων των χωρών του πλανήτη. Στην Ευρώπη προσφέρεται άφθονη χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η χώρα μας έχει εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο από το Ταμείο αυτό.

Σήμερα η χώρα μας έχει μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα, που θα την απεγκλωβίσει από τα δεσμά της πολυετούς κρίσης. Και αυτό χάρις στη μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, τον ψηφιακό και παραγωγικό μετασχηματισμό που πραγματοποιείται στην οικονομία, τη χρηματοδότηση που προσφέρει το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Η συγκυρία είναι εξαιρετική για την Ελλάδα, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν εταιρείες όπως η Pfizer».  

Παύλος Μυλωνάς: «Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται κάθε 20 χρόνια»

Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς τόνισε προς τους πελάτες για την «επόμενη μέρα»:

«Όλες οι μεγάλες αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα έγιναν σε μία ιδανική συγκυρία, τη σωστή στιγμή. Τη στιγμή που η χώρα, όπως και τράπεζα, περνάει σε μια επόμενη μέρα. Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία. Μία ευκαιρία που παρουσιάζεται κάθε 20 χρόνια. Η χώρα προχωρεί και συνεχίζει με όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, για να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο. Συνεχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική και πιο εξωστρεφής. Επιπλέον, υπάρχει και το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην αλλαγή της οικονομίας μας.

Η Εθνική είναι πανέτοιμη να διαδραματίσει τον εθνικό της ρόλο και να στηρίξει σε αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια τόσο τη χώρα όσο και τους πελάτες της. Θα είμαστε εφεξής ο καλύτερος σύμβουλος των επιχειρήσεων, αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Έχουμε στήσει ήδη μία εξειδικευμένη ομάδα, η οποία: 

  • παρέχει διαρκή υποστήριξη σε RMs και πελάτες για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Ταμείο
  • διαμορφώνει εξειδικευμένες υπηρεσίες τόσο για υποψήφιους επενδυτές όσο και για προμηθευτές ή αναδόχους έργων και
  • θα παρακολουθεί την άμεση υλοποίηση των σχετικών αιτημάτων, λύνοντας όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εντός και εκτός της Τράπεζας

Τα εξειδικευμένα στελέχη της Εθνικής (RMs και υποστηρικτικές ομάδες) σε θέματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι έτοιμα σήμερα να καθοδηγήσουν την επιχειρηματική μας κοινότητα, πώς μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που διανοίγονται μπροστά μας».

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News