Business & Finance Τετάρτη 1/09/2021, 21:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Amazon: Θα προσλάβει 55.000 εργαζομένους τους επόμενους μήνες

Amazon: Θα προσλάβει 55.000 εργαζομένους τους επόμενους μήνες

Τα σχέδιά της να προσλάβει 55.000 εργαζόμενους τους επόμενους μήνες σε θέσεις που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Αντι Τζέισι. Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερο από το ένα τρίτο του δυναμικού της Google (βάσει των στοιχείων μέχρι τέλος Ιουλίου) και περίπου με το σύνολο των εργαζομένων της Facebook.

Στην πρώτη του συνέντευξη από τον Ιούλιο οπότε και ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα από τον Τζεφ Μπέζος, ο Αντι Τζέισι δήλωσε ότι η εταιρεία χρειάζεται περισσότερο δυναμικό για να μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση στον τομέα του λιανεμπορίου, του cloud και των διαφημίσεων, μεταξύ άλλων τμημάτων.

Οι νέες προσλήψεις θα αυξήσουν κατά 20% το εταιρικό και τεχνολογικό προσωπικό της εταιρείας το οποίο σήμερα ανέρχεται σε περίπου 275.000, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Στις ΗΠΑ, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει 40.000 εργαζομένους, ως εταιρικό και τεχνολογικό προσωπικό, καθώς και δεκάδες χιλιάδες σε ωριαίες θέσεις.

Οι υπόλοιπες 15.000 προσλήψεις θα γίνουν στον Καναδά, στη Γαλλία, στην Ιταλία, την Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Ινδία και στην Ιαπωνία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 55.000 προσλήψεων θα αφορά νέα εργασιακά αντικείμενα και όχι κάλυψη θέσεων που υπάρχουν ήδη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ερωτηθείς πώς σκοπεύει να αλλάξει την εταιρική κουλτούρα της Amazon, η οποία έχει δεχθεί επικρίσεις για τις εργασιακές πρακτικές της, ο Τζέισι τόνισε ότι βασικός στόχος του είναι να επικεντρωθεί στους πελάτες και στην καινοτομία, ώστε να μπορέσει να κάνει βελτιώσεις. Η εταιρεία, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη στις ΗΠΑ, επενδύει τα μέγιστα στην κατασκευή περισσότερων χώρων αποθήκευσης και ανεβάζει τους μισθούς προκειμένου να προσελκύσει εργαζομένους, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην ισχυρή ζήτηση από αγοραστές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News