Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 18:41
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Προς εξασφάλιση οι πόροι για το επενδυτικό σχέδιο

Εγκρίθηκε η έκδοση δύο ομολογιακών δανείων

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Προς εξασφάλιση οι πόροι για το επενδυτικό σχέδιο

Την έκδοση δύο κοινών ομολογιακών δανείων, ύψους 794.766 και 855.149 ευρώ, ενέκριναν οι μέτοχοι της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου. Η έκδοση του πρώτου δανείου θα γίνει με κάλυψη από την Εθνική Τράπεζα, ενώ του δεύτερου δανείου από την Alpha Bank.

Τα δύο ομολογιακά θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδοτότηση του επενδυτικού σχεδίου, το οποίο αφορά τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας.

Η κάλυψη των ομολογιών θα γίνει κατά την έκδοση με ιδιωτική τοποθέτηση από τις δύο τράπεζες. Το διοικητικό συμβούλιο έχει αναλάβει να καθορίσει τους ειδικότερους όρους των δανειακών συμβάσεων.

Η επένδυση, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί στη μονάδα στον Λυγιά Ναυπάκτου και θα οδηγήσει αφενός σε διεύρυνση της προϊόντικής γκάμας με την παραγωγή νημάτων compact, αφετέρου στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος εξοπλισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, το project θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της επιχείρησης κατά 35% και θα βελτιώσει το ενεργειακό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, ανταποκρινόμενη στη διεθνώς αυξανόμενη απαίτηση για παραγωγή προϊόντων με σεβασμό στις αρχές της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η επένδυση θα επιχορηγηθεί κατά 40% από επενδυτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 60% θα καλυφθεί εν μέρει από ίδια κεφάλαια της εταιρείας και εν μέρει από τραπεζικό δανεισμό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News