Business & Finance Δευτέρα 16/08/2021, 20:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Εκδόθηκαν τα warrants υπέρ του ελληνικού δημοσίου

Attica Bank: Εκδόθηκαν τα warrants υπέρ του ελληνικού δημοσίου

Την έκδοση των 992.512.679 τίτλων δικαιωμάτων κτήσης (warrants) υπέρ του ελληνικού δημοσίου ολοκλήρωσε η Attica Bank, σ’ ακόμη ένα βήμα υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Οι τίτλοι θα προσφερθούν μέσω του δικαιώματος εξαγοράς στους μετόχους της τράπεζας, μετά θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά και στη συνέχεια θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές ονομαστικές μετοχές της τράπεζας με αναλογία ενός τίτλου σε μία μετοχή.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα εξαγοράς των τίτλων κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο, με τιμή εξαγοράς 0,1530 ευρώ ανά τίτλο. Θα δύνανται δε, να ασκήσουν το δικαίωμα εξαγοράς και να καταβάλλουν το σχετικό τίμημα από 31 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω επήλθαν ως συνέπεια της είσπραξης το ποσού των 151.854.439 ευρώ από το δημόσιο, το οποίο πιστώθηκε σε ειδικό αποθεματικό ταμείο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τον αναβαλλόμενο φόρο (DTC). 

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση του οίκου Moody’s, η κεφαλαιακή ενίσχυση των 151,9 εκατ. ευρώ θα βελτιώσει την ποιότητα του κεφαλαίου και θα ανοίξει τον δρόμο για την δρομολογούμενη ΑΜΚ, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως credit positive. 

Η απόφαση για ΑΜΚ και η είσοδος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο μετοχικό κεφάλαιο –σ’ ένα πακέτο βοήθειας στα πρότυπα της Πειραιώς– κρίθηκε απολύτως αναγκαία, μετά την τιτλοποίηση «Ωμέγα», ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ζημιές της τράπεζας για την χρήση του 2020 ξεπέρασαν το ποσό των 300 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Attica Bank

H  Attica  Bank  Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι,  σε συνέχεια  της  χρηματιστηριακής  ανακοίνωσης  της 12ης Αυγούστου  2021, ολοκληρώθηκε  σήμερα 16.08.2021, η  έκδοση 992.512.679  δωρεάν  (άνευ αντιπαροχής) παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών υπέρ του  Ελληνικού Δημοσίου  σε  λογιστική  μορφή  με  πίστωση αυτών  στον  Λογαριασμό Αξιογράφων που τηρεί το Ελληνικό Δημόσιο στο σύστημα άυλων τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών. 

Η Attica Bank θα ενημερώνει τους δικαιούχους μετόχους και το επενδυτικό κοινό για  κάθε περαιτέρω βήμα της διαδικασίας που σχετίζεται με τους εν λόγω τίτλους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News