Business & Finance Παρασκευή 13/08/2021, 12:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Τα επόμενα βήματα του σχεδίου αναδιάρθρωσης

Εκδόθηκαν οι τίτλοι κτήσης υπέρ του δημοσίου

Attica Bank: Τα επόμενα βήματα του σχεδίου αναδιάρθρωσης

Στα επόμενα βήματα του σχεδίου αναδιάρθρωσης προχώρησε Attica Bank, εκδίδοντας 992.512.679 παραστατικά τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Οι τίτλοι θα προσφερθούν μέσω του δικαιώματος εξαγοράς στους μετόχους της τράπεζας, μετά θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη  αγορά για μικρό χρονικό διάστημα και στη  συνέχεια θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές ονομαστικές μετοχές της τράπεζας με αναλογία ενός τίτλου σε μία μετοχή.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι έχουν δικαίωμα εξαγοράς των τίτλων κατά την  αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο (κατά την ημερομηνία 
διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της 07/07/2021) με τιμή εξαγοράς 0,1530 ευρώ ανά τίτλο. Θα δύνανται δε, να ασκήσουν το δικαίωμα εξαγοράς και να καταβάλλουν το σχετικό τίμημα από 31 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω επήλθαν σε συνεχεια της είσπραξης το ποσού των 151.854.439 ευρώ από το κράτος, το οποίο πιστώθηκε σε ειδικό αποθεματικό ταμείο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τον αναβαλλόμενο φόρο. 

To εν λόγω ποσό προορίζεται, μεταξύ άλλων, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), μέσω της οποίας το ελληνικό δημόσιο θα αποκτήσει ένα ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank 

Η απόφαση για ΑΜΚ και η είσοδος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο μετοχικό κεφάλαιο –σ’ ένα πακέτο βοήθειας στα πρότυπα της Πειραιώς– κρίθηκε απολύτως αναγκαία, μετά την τιτλοποίηση «Ωμέγα», ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ζημιές της τράπεζας για την χρήση του 2020 ξεπέρασαν το ποσό των 300 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News