Business & Finance Παρασκευή 4/12/2020, 07:37
HUAWEI

Τα ανταλλάγματα που ζητούν οι ΗΠΑ για την υπόθεση Γουανζού

Τα ανταλλάγματα που ζητούν οι ΗΠΑ για την υπόθεση  Γουανζού

To υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φέρεται να συζητά συμφωνία με την οικονομική διευθύντρια της Huawei Technologies, Μενγκ Γουανζού, η οποία θα της επιτρέψει να επιτρέψει στην Κίνα από τον Καναδά. Σε αντάλλαγμα, θα πρέπει να παραδεχθεί την ενοχή της στις κατηγορίες ότι με τις πράξεις της ευθύνεται για την ένταση στις σχέσεις του Πεκίνου με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως αναφέρει η «WSJ» σε αποκλειστικό της δημοσίευμα.

Οι δικηγόροι της κ. Μενγκ, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τραπεζική απάτη που σχετίζονται με την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν και για λογαριασμό της Huawei, έχουν μιλήσει με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης τις τελευταίες εβδομάδες για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας, αναφέρουν οι πηγές της «WSJ».

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας, η κ. Μενγκ θα πρέπει να παραδεχθεί την ενοχή της σε μέρος των κατηγοριών εναντίον της και, στην περίπτωση που συνεργασθεί, τότε οι κατηγορίες θα αποσυρθούν. Έως τωρα η κ. Μενγκ φέρεται να αρνείται την προτεινόμενη συμφωνία, ισχυριζόμενη ότι δεν ισχύουν και ότι η ίδια δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, όπως και το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά.

Η κ. Μενγκ συνελήφθη πριν από δύο χρόνια στο Βανκούβερ του Καναδά. Έκτοτε προσπαθούσε για την έκδοσή της στις ΗΠΑ, σε μια διαδικασία που θα της επέτρεπε να ασκήσει πολλαπλές εφέσεις. Η υπόθεσή της έχει βρεθεί στο επίκεντρο της εμπορικής διένεξης μεταξύ της Ουάσιγκτον και των ΗΠΑ, με αρκετούς αναλυτές να τη θεωρούν δείγμα των αμερικανικών προσπαθειών να εμποδίσουν την άνοδο της Κίνας στη διεθνή σκηνή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από «WSJ»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News